Oorsprong van de achternaam Liveing

Deze interessante en ongebruikelijke achternaam is van Angelsaksische oorsprong en is afgeleid van de Oud-Engelse persoonlijke naam "Leofing" of "Lyfing" van vóór de 7e eeuw. De voornaam is de patroniemvorm van de Olde Engelse persoonsnamen "Leofa" (mannelijk) en "Leofe" (vrouwelijk), dierbaar of geliefd; vandaar "zoon van de geliefde". De naam verschijnt als een persoonlijke naam in het Domesday Book van 1086 als "Leuing", "Louincus" en "Liuing", en de achternaam wordt voor het eerst opgetekend in het midden van de 13e eeuw (zie hieronder). Henry Lywing is geregistreerd in "The History of St.

Bartholomew's Hospital", London (1272) en Robert Levinge wordt vermeld in de Subsidy Rolls of Worcestershire uit 1275. De achternaam heeft veel spellingsvarianten, variërend van Levinge, Lewing, Liveing ​​and Lowing tot Livings and Lowings. Opnames van de achternaam uit London Church Registers omvatten James, zoon van Charles en Elizabeth Levings, gedoopt op 24 november 1692 in St. Sepulchre, en Mary, dochter van Edward en Sarah Levings, gedoopt op 10 mei 1719 in St. Martin in the Fields, Westminster. Wapenschild dat aan de familie is verleend, is een groen schild, met een gouden chevron, in hoofdzaak drie zilveren escallops, de Crest is binnen een groene rozenkrans een zilveren escallop.De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Richard Livinge te zijn , gedateerd 1259, in de "Essex Feet of Fines", tijdens het bewind van koning Henry 111, bekend als "The Frenchman", 1216 - 1272. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Belasting. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten
 3. Schotland Schotland

De achternaam Liveing. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van liveing is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam liveing is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van liveing te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam liveing wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam liveing te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van liveing, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam liveing te vinden zijn.

De achternaam Liveing in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam liveing. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals liveing bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam liveing biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam liveing dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Liveing

De historische kroniek over liveing is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam liveing kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van liveing waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam liveing, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van liveing zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam liveing zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam liveing, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam liveing, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over liveing en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam liveing of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van liveing te sturen.

Beroemde personen met de naam Liveing

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande liveings zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle liveings die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam liveing door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als liveing kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Liveing en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van liveing. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam liveing. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van liveing zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam liveing, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met liveing, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Living
 2. Leving
 3. Liebing
 4. Lieving
 5. Livings
 6. Livins
 7. Loving
 8. Liping
 9. Lifeng
 10. Luving
 11. Livens
 12. Lapping
 13. Lepping
 14. Levang
 15. Levens
 16. Levinge
 17. Levings
 18. Levins
 19. Levinz
 20. Libens
 21. Liepins
 22. Lievens
 23. Loffing
 24. Lofing
 25. Lovinge
 26. Lovings
 27. Lovins
 28. Lifang
 29. Lavens
 30. Lipenga
 31. Levinga
 32. Lipens
 33. Lavinz
 34. Labenz
 35. Lapins
 36. Lavanga
 37. Lavange
 38. Leavens
 39. Leavings
 40. Leavins
 41. Lebens
 42. Leppink
 43. Levans
 44. Levinger
 45. Liebens
 46. Lievense
 47. Lipnick
 48. Lippens
 49. Livanos
 50. Livengood