Oorsprong van de achternaam Lowry

Opgenomen in verschillende spellingsvormen, waaronder Laurie, Lawrey, Lowre, Lowres, Lowrie, Lowry en Lavery, is dit een achternaam die aantoonbaar van Engelse, Schotse of Ierse afkomst kan zijn. Als Gaelic waarmee het wordt opgevat als Schots of Iers, wordt gezegd dat de achternaam is afgeleid van de oude pre-10e-eeuwse persoonlijke naam 'Labhradha', wat 'woordvoerder' betekent, en als zodanig oorspronkelijk werd gegeven aan het hoofd van de clan, de ene gekozen om namens de gemeenschap te spreken. Maar als het Schots is, kan het ook zijn zoals het Engels, een ontwikkeling van Lawrence, een naam die in de twee landen is gebracht door terugkerende kruisvaarders uit de 12e eeuw.

Als het Engels is, kan het een vorm van Lawrence zijn, of het kan afkomstig zijn uit een dorp genaamd 'Lowery' in het graafschap Devon. Aangenomen wordt dat de eerste geregistreerde spelling van de naam waar dan ook ter wereld die van Robert Lowri uit Cumberland is in de Subsidy Tax Rolls van dat graafschap in 1332, terwijl de eerste Schotse opname die van Gilbert Lowrie uit Coldingham was in het jaar 1497. opnamen zijn onder meer: ​​​​David Lowry, die in 1529 koningsofficier was in Irvine, Schotland, terwijl Alice Lowre op 29 januari 1604 met James Chilton trouwde in de St. Margarets-kerk, Westminster. In Ierland, waar de opnames veel later zijn vanwege het verlies van het origineel documenten in 1922, trouwden Alice Lavery en Bernard Conelly in 1789 in County Fermanagh. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Canada Canada
 4. Australië Australië
 5. Noord-Ierland Noord-Ierland
 6. Ierland Ierland
 7. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 8. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 9. Schotland Schotland
 10. Wales Wales
 11. Argentinië Argentinië
 12. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek

De achternaam Lowry. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van lowry leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam lowry te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van lowry, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam lowry te vinden zijn.

De achternaam Lowry in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat lowry de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar lowry het meest voorkomt de volgende zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam lowry dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Lowry

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam lowry droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam lowry zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van lowry kunnen worden gewijzigd. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam lowry of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van lowry te sturen.

Beroemde personen met de naam Lowry

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam lowry, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Een achternaam als lowry kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam lowry uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Lowry en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam lowry, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam lowry, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met lowry, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Lawry
 2. Lohry
 3. Lory
 4. Loury
 5. Lowary
 6. Lowery
 7. Lowrey
 8. Lewry
 9. Lowre
 10. Larry
 11. Lary
 12. Laury
 13. Lawery
 14. Lawrey
 15. Leary
 16. Loar
 17. Loer
 18. Loera
 19. Loere
 20. Loeri
 21. Loero
 22. Lohr
 23. Lohra
 24. Lohre
 25. Lohrey
 26. Loir
 27. Loira
 28. Loire
 29. Loiro
 30. Loor
 31. Lor
 32. Lora
 33. Loray
 34. Lore
 35. Lorey
 36. Lori
 37. Loro
 38. Lorr
 39. Lorre
 40. Lour
 41. Loura
 42. Louro
 43. Lowar
 44. Lower
 45. Lowrie
 46. Loyra
 47. Loyre
 48. Lurry
 49. Lorra
 50. Lury