Oorsprong van de achternaam Marsilio

Het zou moeten zijn afgeleid van de Latijnse naam Marsilius, bijvoorbeeld gerapporteerd door Muratori in 1335: "... Et Marsilius de Carraria Dominabus Paduanis multa jocalia condonavit, et joculatoribus multas vestes: quibus deficientibus, aurumn et argentum pro supplement largitus est...." .

We herinneren ons de zestiende-eeuwse Florentijnse schrijver Marsilius Ficinus: "...Marsilius Ficinus Eberardo inclito comiti Virtembergensi et Montis Peligardi seniori salutem plurimam dicit...".

De achternaam Marsili is typerend voor Midden-Italië.

Marsilia, zeer zeldzaam, lijkt uit Campanië te komen.

Marsilio, nog zeldzamer, heeft één afstamming in Molise en één in het Napolitaanse gebied.

Marsilli heeft een kern in Rovereto (TN) en een tussen Udinese en Triëst.

 1. Italië Italië
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Brazilië Brazilië
 4. België België
 5. Canada Canada
 6. Argentinië Argentinië
 7. Frankrijk Frankrijk
 8. Australië Australië
 9. Spanje Spanje
 10. Zwitserland Zwitserland
 11. Venezuela Venezuela
 12. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek

De achternaam Marsilio. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam marsilio is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van marsilio te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam marsilio te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van marsilio, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam marsilio te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van marsilio te bieden.

De achternaam Marsilio in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals marsilio bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam marsilio dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Marsilio

De historische reis van de achternaam marsilio kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van marsilio waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam marsilio zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam marsilio hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam marsilio, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam marsilio of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van marsilio te sturen.

Beroemde personen met de naam Marsilio

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle marsilios die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als marsilio kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam marsilio draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Marsilio en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam marsilio. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam marsilio, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van marsilio te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met marsilio, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Marsili
 2. Marsilia
 3. Marsillo
 4. Marcillo
 5. Marsalis
 6. Marselis
 7. Marsilla
 8. Marsille
 9. Marsli
 10. Marsilli
 11. Marsily
 12. Marsali
 13. Maroglio
 14. Marsilly
 15. Marcelin
 16. Marcelino
 17. Marcelis
 18. Marcello
 19. Marcelo
 20. Marcil
 21. Marcilla
 22. Marcille
 23. Marcilly
 24. Marcolino
 25. Margalit
 26. Margallo
 27. Margeli
 28. Margil
 29. Margolin
 30. Margolis
 31. Margulis
 32. Marigil
 33. Marjalizo
 34. Markillie
 35. Marklin
 36. Markulin
 37. Markulis
 38. Marsal
 39. Marsala
 40. Marsalek
 41. Marseille
 42. Marselen
 43. Marsell
 44. Marsella
 45. Marselle
 46. Marsillat
 47. Marsol
 48. Marsolais
 49. Marsolek
 50. Marsyla