Oorsprong van de achternaam Martin

Deze interessante achternaam, vastgelegd in zo'n tweehonderd vormen van Martin en Martini tot Marti en Martinovich, is van Romeinse oorsprong. Het is afgeleid van "Mars", de god van vruchtbaarheid en oorlog, hoewel wordt beweerd dat "Mars" zelf uiteindelijk kan zijn afgeleid van het woord "mar", wat "glimmen" betekent. De oorspronkelijke voornaam wordt sinds de kruistochten in de 12e eeuw in elke staat van Europa gebruikt om het Heilige Land te bevrijden van de moslims. De belangrijkste impuls die de naam zo'n populariteit gaf, was echter het resultaat van het goede werk van de 14e-eeuwse Sint-Maarten van Tours, in Frankrijk.

Er wordt gezegd dat Martinus een van de weinige heiligennamen is die de protestanten na de reformatie accepteerden. Er zijn veel patroniemvormen zoals Martinez (Spaans) of Martenssen (Zweeds), en verkleinwoorden zoals Martineau (Frankrijk) en Martinelli (Italiaans). Vreemd genoeg zijn de Poolse spellingen van Marcinkowski en Marciszewski locatiegebonden, afkomstig uit een stad genaamd Martin, net als de Tsjechische Martinovsky. Voorbeelden van de achternaamopnamen uit authentieke registers uit die periode zijn onder meer John Martin uit Plymouth, Engeland, die navigator was van Sir Francis Drake, op zijn eerste "Round the World" -reis van 1577, terwijl Christopher Martin lid was van de Pilgrim Fathers in 1620. Suarez Martinez werd gedoopt in Asuncion, Mexico, op 2 oktober 1774, terwijl Jack Martinet werd geregistreerd in Berkeley, Californië op 27 september 1909, en Jeffrey Lynn Martineau in Los Angelos op 10 april 1948. De eerste geregistreerde spelling van de familie naam blijkt die van Walter Martin te zijn, gedateerd 1166, in de charters van het graafschap Northampton, Engeland, tijdens het bewind van koning Henry 11, bekend als "The Builder of Churches", 1154 - 1189. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

Het zou moeten zijn afgeleid van het Latijnse cognomen Martinus.

De achternaam Martin is typerend voor Veneto en Friuli.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Spanje Spanje
 3. Frankrijk Frankrijk
 4. Engeland Engeland
 5. Canada Canada
 6. Duitsland Duitsland
 7. Argentinië Argentinië
 8. Filipijnen Filipijnen
 9. Mexico Mexico
 10. Tanzania Tanzania
 11. Australië Australië
 12. Cuba Cuba

De achternaam Martin. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam martin is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van martin te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van martin leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam martin wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam martin te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van martin, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam martin te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van martin te bieden.

De achternaam Martin in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals martin bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat martin de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar martin het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam martin biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam martin dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Martin

De historische reis van de achternaam martin kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van martin waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam martin droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam martin, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van martin zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam martin zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam martin hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam martin, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van martin kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over martin en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam martin of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van martin te sturen.

Beroemde personen met de naam Martin

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle martins die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam martin, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam martin door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als martin kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam martin draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Martin en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam martin. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam martin, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van martin zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam martin, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van martin te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met martin, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Mardin
 2. Martain
 3. Martan
 4. Marten
 5. Martian
 6. Martien
 7. Martiin
 8. Martine
 9. Martini
 10. Martino
 11. Martins
 12. Martiny
 13. Martinz
 14. Marton
 15. Martyn
 16. Mertin
 17. Mortin
 18. Martina
 19. Martim
 20. Murtin
 21. Maerten
 22. Maradin
 23. Marden
 24. Mardian
 25. Mardini
 26. Mardon
 27. Maritain
 28. Maritn
 29. Marodin
 30. Martena
 31. Martens
 32. Marteny
 33. Marthen
 34. Marthon
 35. Martinac
 36. Martinak
 37. Martinal
 38. Martinas
 39. Martinat
 40. Martinaz
 41. Martinec
 42. Martinek
 43. Martinel
 44. Martiner
 45. Martines
 46. Martinet
 47. Martinex
 48. Martinez
 49. Martinho
 50. Martinie