Oorsprong van de achternaam Mcettigen

Opgenomen als McGettigan en McEttigan, dit is een Ierse achternaam van verwarde oorsprong. Het kan afkomstig zijn van een Noors-Viking-persoonlijke naam uit de pre-9e eeuw, hoewel er geen definitief verband is gelegd, behalve dat de Vikingen eeuwenlang het grootste deel van Noord-Ierland tot in het zuiden van Dublin beheersten. Een meer waarschijnlijke verklaring is dat de oorsprong Welsh is en een Gaelische vorm van de vroege persoonlijke naam Gethin, wat donker betekent. Als dat zo is, is het heel goed mogelijk dat het in Ierland is geïntroduceerd ten tijde van de verovering van het land door Strongbow, graaf van Pembroke in 1170.

Bovendien waren de Welshe of Olde Engelsen donker en hadden ze een donkere huidskleur, hoewel de autochtone Ieren dat waarschijnlijk ook waren! Het is allemaal erg verwarrend. Wat zeker is, is dat in het Gaelic de naam weer correct Mac of Mag Eite was, hoewel in de Middeleeuwen ook het voorvoegsel O' werd gebruikt, zoals hieronder wordt weergegeven. De eerste opnames zouden in County Tyrone zijn, hoewel tegen de 16e eeuw de meeste naamhouders stevig gevestigd waren in County Donegal, waar ze vandaag de dag nog steeds zijn. Verschillende leden van de clan waren prominente geestelijken en bekende houders van hoge ambten zijn onder meer William O' Etigen, gegeven als de bisschop van Elphin in 1444, en Tomas O'hEidigein, de decaan van Elphin in 1487, terwijl Partrick MacGettigen de aartsbisschop was van Armagh van 1870 tot 1877. Mogelijk was de eerste naamhouder Diamid Mac Eitigen, gegeven als hoofd van de Clan Diarmada van Clondermot, County Derry, in circa 1192


De achternaam Mcettigen. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam mcettigen is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van mcettigen te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam mcettigen wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van mcettigen te bieden.

De achternaam Mcettigen in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals mcettigen bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam mcettigen biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Mcettigen

De historische reis van de achternaam mcettigen kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van mcettigen waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam mcettigen, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van mcettigen zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam mcettigen hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam mcettigen, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over mcettigen en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Mcettigen

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle mcettigens die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam mcettigen door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam mcettigen draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Mcettigen en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam mcettigen. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van mcettigen zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van mcettigen te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met mcettigen, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Mcgettigan
 2. Mccutchen
 3. Mctighe
 4. Mctigue
 5. Machtig
 6. Maestegui
 7. Mccutchan
 8. Mccutcheon
 9. Mccutchin
 10. Mctague
 11. Mcteague
 12. Mctizic
 13. Megides
 14. Mestizo
 15. Micetich
 16. Mogotigui
 17. Mctegg
 18. Mctyson
 19. Meijides
 20. Micottis
 21. Mestici
 22. Maestas
 23. Maiztegi
 24. Maiztegui
 25. Majetic
 26. Majetich
 27. Masides
 28. Mastache
 29. Mastagni
 30. Masteche
 31. Mastej
 32. Mastick
 33. Mcdougal
 34. Mcdougle
 35. Mcdugle
 36. Mctaggart
 37. Mestas
 38. Mestassi
 39. Mestaz
 40. Mestdagh
 41. Mistic
 42. Mistich
 43. Mostek
 44. Mozdzen
 45. Mustache
 46. Mustico
 47. Mykytiuk
 48. Maizteguy
 49. Mistique
 50. Mecedes