Oorsprong van de achternaam Mcfarland

Opgenomen als MacFarlane, McFarlane, MacFarlan, McFarlan, MacFarland, MacFarlin, McParland, McParlin en anderen, dit is een oude Schotse achternaam, en een die ook in Ierland wordt geregistreerd. Het is waarschijnlijk afkomstig uit het Gaelic MacPharlain, wat "De zoon van Parlan" betekent, een vorm die blijkbaar is afgeleid van "Bartholmew", een naam die in de 12e eeuw in Europa werd geïntroduceerd door de terugkerende kruisvaarders uit het Heilige land. Anderen beweren echter dat het een Viking-oorsprong van vóór de 7e eeuw kan hebben en vertaald kan worden als de "Zeegolf", wat ook mogelijk is.

De naam wordt voor het eerst opgetekend in Schotland in de 14e eeuw, en een vroeg voorbeeld is die van Andrew McFarlane, die in 1577 werd gekozen tot Burgess of Glasgow. De ontwikkeling van de naam omvatte Makfarlande in 1546, M'Farlen in 1603 en MacPharline in 1610. Voorbeelden uit overgebleven kerkregisters zijn onder meer Dugall McFarlane die op 15 juni 1653 trouwde met Helena Wallace in Cannongate, Edinburgh, en Alexander McFarlan die was geboren op 3 september 1730, eveneens in Edinburgh. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam kan die van Malcolm McPharlane zijn. Dit was gedateerd 1385, toen hij in 1385 een oorkondegetuige was van Duncan, graaf van Leuenax. Dit was tijdens het bewind van koning Robert 11 van Schotland, 1371 - 1390. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", vaak leidend tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Noord-Ierland Noord-Ierland
 3. Canada Canada
 4. Engeland Engeland
 5. Australië Australië
 6. Schotland Schotland
 7. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 8. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 9. Ierland Ierland
 10. Wales Wales
 11. Filipijnen Filipijnen
 12. Falkland Eilanden Falkland Eilanden

De achternaam Mcfarland. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam mcfarland is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van mcfarland te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van mcfarland leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam mcfarland te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van mcfarland, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam mcfarland te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van mcfarland te bieden.

De achternaam Mcfarland in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals mcfarland bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat mcfarland de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar mcfarland het meest voorkomt de volgende zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam mcfarland dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Mcfarland

De historische reis van de achternaam mcfarland kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van mcfarland waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam mcfarland droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam mcfarland zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam mcfarland hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam mcfarland, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van mcfarland kunnen worden gewijzigd. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam mcfarland of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van mcfarland te sturen.

Beroemde personen met de naam Mcfarland

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle mcfarlands die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam mcfarland, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Een achternaam als mcfarland kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam mcfarland draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Mcfarland en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam mcfarland. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam mcfarland, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam mcfarland, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van mcfarland te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met mcfarland, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Macfarland
 2. Mcfarlan
 3. Mcfarlane
 4. Mcparland
 5. Macfarlan
 6. Macfarlane
 7. Mcfarlain
 8. Mcfarlen
 9. Mcfarlin
 10. Mcfarling
 11. Mcpartland
 12. Mcfarlene
 13. Mcfarley
 14. Mcfarren
 15. Mcferran
 16. Mcpartlan
 17. Macfarlene
 18. Mcparlin
 19. Macparlan
 20. Mcbarron
 21. Mcbrian
 22. Mcbryan
 23. Mcbryant
 24. Mcferon
 25. Mcferren
 26. Mcferrin
 27. Mcferron
 28. Mcferson
 29. Mcgavran
 30. Mcpartlin
 31. Mcpharlin
 32. Mcsparran
 33. Mcpharlain
 34. Mcpartling
 35. Masfarne
 36. Masfranc
 37. Mcbrady
 38. Mcbreen
 39. Mcbrien
 40. Mcbrine
 41. Mcbrinn
 42. Mcbryar
 43. Mcfry
 44. Mcgauvran
 45. Mcgavern
 46. Mcpherran
 47. Mcsparin
 48. Mcsparren
 49. Mcsparron
 50. Mcfurry