Oorsprong van de achternaam Nuttey

Opgenomen als Nutt, Nott en Notte, evenals verkleinwoorden Nutten, Nuttin, Nutkins, Nutting, Nottey, Nuttey, Nutty en mogelijk anderen, dit is een achternaam van het Engels en soms Schots, waarvan het er minstens twee heeft. De eerste is een beroepsnaam voor een boer of handelaar in noten. Dit is van het pre-7e-eeuwse Olde-Engelse woord 'cnut' en het latere 12e-eeuwse noot of noot. 'Noten' speelden een belangrijke en vitale rol in het winterdieet van de oude volkeren, en grote stukken bos werden intensief bewerkt om deze essentiële vruchten te leveren.

De tweede mogelijkheid is dat de naam als bijnaam is gegeven aan een 'harde man' - een zo taai als een noot. De naam was ook die van de Vikingkoning van Engeland, de beroemde Canute, of beter gespeld als Cnut. Een van de vroege opnames was die van Adam Notekyn uit Essex in de Hundred Rolls of that county in 1273, en Hugh le Notte uit Buckinghamshire in hetzelfde jaar. John Nutkins, een molenaar, werd ook geregistreerd in Essex in het jaar 1666, terwijl Matthew Nuttey op 19 juli 1738 trouwde met Ann Pullen in St Mary Abchurch, in de stad Londen. zijn die van William Nutte die werd gedateerd 1181 The Pipe Rolls of Northamptonshire tijdens het bewind van koning Henry 11, bekend als 'The church builder', 1154 - 1189 Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.


De achternaam Nuttey. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam nuttey is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van nuttey te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van nuttey leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam nuttey wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van nuttey te bieden.

De achternaam Nuttey in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals nuttey bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat nuttey de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar nuttey het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam nuttey biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Nuttey

De historische reis van de achternaam nuttey kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van nuttey waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam nuttey droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam nuttey, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van nuttey zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam nuttey hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam nuttey, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van nuttey kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over nuttey en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Nuttey

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle nutteys die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam nuttey, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam nuttey door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam nuttey draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam nuttey uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Nuttey en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam nuttey. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam nuttey, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van nuttey zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van nuttey te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met nuttey, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Nutty
 2. Nutte
 3. Nette
 4. Notte
 5. Nute
 6. Nutt
 7. Natey
 8. Nitte
 9. Natte
 10. Nate
 11. Natea
 12. Nathe
 13. Natt
 14. Natta
 15. Natti
 16. Neate
 17. Nete
 18. Nett
 19. Netta
 20. Nettah
 21. Netti
 22. Netto
 23. Newte
 24. Nidey
 25. Niette
 26. Nite
 27. Nitta
 28. Nitti
 29. Nitto
 30. Niutta
 31. Note
 32. Nothe
 33. Nott
 34. Notti
 35. Notto
 36. Nuet
 37. Nut
 38. Nuta
 39. Nuth
 40. Nuti
 41. Nutiu
 42. Nutu
 43. Nuot
 44. Naite
 45. Nateo
 46. Naty
 47. Niaty
 48. Nhete
 49. Nude
 50. Notta