Achternaam van oorsprong Litouwse

Vaak vraag je je af of een achternaam een concrete oorsprong heeft binnen een lokale, regionale, culturele of etnische context. Toen achternamen werden gecreëerd, was de wereld niet zo verbonden als nu; om die reden kunnen achternamen van oorsprong litouwse nog steeds als zodanig worden geclassificeerd, ook al zijn er over de hele wereld achternamen Litouwse te vinden.

De achternamen Litouwse

In deze sectie vind je achternamen van oorsprong litouwse. Als je een achternaam van oorsprong litouwse kent die niet op deze lijst staat, kun je deze naar ons sturen ter verificatie en zullen we deze toevoegen. We actualiseren onze lijsten van achternamen Litouwse regelmatig om ze zo compleet mogelijk te maken, zodat iedereen de achternaam Litouwse kan vinden waar ze naar op zoek zijn. Hier is de lijst met achternamen van oorsprong litouwse.

 1. Petrauskas (11287)
 2. Kazlauskas (10391)
 3. Butkus (10070)
 4. Jankauskas (9974)
 5. Stankevičius (8081)
 6. Vasiliauskas (7973)
 7. Urbonas (7125)
 8. Paulauskas (6555)
 9. Kavaliauskas (6206)
 10. žukauskas (5663)
 11. Adomaitis (5042)
 12. Jonaitis (4097)
 13. Astrauskas (2103)

Het is belangrijk om de oorsprong van achternamen van oorsprong litouwse om verschillende redenen te kennen. Het is belangrijk om op te merken dat een achternaam een manier is om mensen te verbinden met hun geschiedenis en culturele identiteit. Achternamen Litouwse kunnen een indicatie zijn van de afkomst van een persoon en zijn of haar familie, ongeacht waar ze zich momenteel ter wereld bevinden.

Het kennen van de oorsprong van achternamen Litouwse kan helpen om de geschiedenis en wortels van een persoon en zijn of haar familie beter te begrijpen, wat een belangrijk instrument is voor genealogie en historisch onderzoek. Veel achternamen Litouwse hebben een gemeenschappelijke oorsprong die kan worden getraceerd tot een bepaalde plaats of tijdperk. Dit kan nuttig zijn voor mensen met achternamen van oorsprong litouwse om informatie over hun voorouders te vinden, om hen te helpen hun familiegeschiedenis te reconstrueren.

Ten slotte kan het kennen van de oorsprong van achternamen Litouwse een manier zijn om de culturele identiteit van die gemeenschap te behouden en te waarderen, terwijl ook wordt waargenomen hoe dragers van achternamen Litouwse over de hele wereld zijn verspreid. Achternamen van oorsprong litouwse zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en cultuur. Het kennen van de oorsprong van achternamen Litouwse kan helpen om deze identiteit levendig te houden en over te dragen aan toekomstige generaties.