Oorsprong van de achternaam Perez

Van alle achternamen die zijn afgeleid van de heiligen en discipelen van de christelijke kerk, heeft 'Petros', wat 'de rots' betekent, de wereld voorzien van het grootste aantal voornamen en de latere middeleeuwse achternamen. In hun verschillende spellingen, variërend van Peter, Pieter en Pierre tot patroniemen Peterson, Peters, Peres, Perez, Peers en zelfs het Armeense Bedrosian, tot verkleinwoorden zoals Poschel, Piotrek, Petrenko en Pietrusska, zijn er naar schatting meer dan zevenhonderd spellingen. In elk Europees land verschijnt ten minste één vorm als populaire achternaam.

De oorspronkelijke naam was Grieks en Christus koos Petrus als 'de rots' waarop de kerk zou worden gesticht. De naam werd erg populair in Europa na de twaalf 'kruistochten' van de vroege middeleeuwen, toen verschillende koningen probeerden het Heilige Land te bevrijden. Daarna verspreidde de naam zich naar elk land en verving de oorspronkelijke 'lokale' namen. Vroege voorbeelden van de opname van de achternaam uit authentieke registers in zowel Europa als Amerika zijn onder meer Luke Petre uit Londen, Engeland, in 1282, William Petres uit Somerset, Engeland, in 1327, Andres Guillen Perez, in Aguaron, Zaragoza, Spanje, in december 7e 1565, Martina Josepha Perez, uit Santa Catarina, Mexico, op 23 december 1775, en Antonio Diego Peres, die trouwde met Maria Ysabel Yorba, in San Gabriel, Los Angeles, op 4 januari 1864. Het blazoen van het wapen is zeer onderscheidend. Het heeft een rood veld geladen met een chross flory tussen vier fleur de lis, allemaal goud. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Ralph Peter te zijn, gedateerd 1195, in de pijprollen van het graafschap Hertford, tijdens het bewind van koning Richard I van Engeland, bekend als 'Leeuwenhart'. 1189 - 1199. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

Patroniem achternaam oorspronkelijk uit Spanje, waar het wijdverspreid is. Het betekent "zoon van Pedro", wat overeenkomt met de Italiaanse Pietro. In Zuid-Italië komen Spaanse achternamen veel voor vanwege de Bourbon-overheersing: het is waarschijnlijk dat de kinderen met deze achternaam kinderen waren van gemengde Italiaans / Iberische stellen.

De achternaam Perez is vooral aanwezig in Sicilië, Campanië, Lombardije en Lazio.

 1. Mexico Mexico
 2. Spanje Spanje
 3. Venezuela Venezuela
 4. Colombia Colombia
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Guatemala Guatemala
 7. Cuba Cuba
 8. Argentinië Argentinië
 9. Peru Peru
 10. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 11. Filipijnen Filipijnen
 12. Chili Chili

De achternaam Perez. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam perez is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van perez te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van perez leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam perez te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van perez, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam perez te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van perez te bieden.

De achternaam Perez in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals perez bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat perez de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar perez het meest voorkomt de volgende zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam perez dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Perez

De historische reis van de achternaam perez kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van perez waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam perez droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam perez zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam perez hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam perez, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van perez kunnen worden gewijzigd. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam perez of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van perez te sturen.

Beroemde personen met de naam Perez

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle perezs die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam perez, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Een achternaam als perez kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam perez draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam perez uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Perez en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam perez. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam perez, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam perez, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van perez te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met perez, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Parez
 2. Perec
 3. Pereg
 4. Perek
 5. Peres
 6. Perex
 7. Periz
 8. Perrez
 9. Perz
 10. Pirez
 11. Prez
 12. Perrz
 13. Pereza
 14. Porez
 15. Perezo
 16. Perej
 17. Paraz
 18. Pares
 19. Parex
 20. Paroz
 21. Peeres
 22. Peras
 23. Peraza
 24. Peraze
 25. Perazo
 26. Perca
 27. Perce
 28. Percey
 29. Perch
 30. Percy
 31. Perego
 32. Perejo
 33. Peress
 34. Perge
 35. Peric
 36. Peries
 37. Peris
 38. Perju
 39. Perk
 40. Perke
 41. Perkey
 42. Perko
 43. Perks
 44. Perky
 45. Peros
 46. Perozo
 47. Perriz
 48. Pers
 49. Persa
 50. Perse