Oorsprong van de achternaam Pieterick

Van alle achternamen die zijn afgeleid van de heiligen en discipelen van de christelijke kerk, heeft 'Petros', wat 'de rots' betekent, de wereld voorzien van het grootste aantal voornamen en de latere middeleeuwse achternamen. In hun verschillende spellingen, variërend van Peter, Pieter en Pierre tot patroniemen Peterson, Peters, Peres, Perez, Peers en zelfs het Armeense Bedrosian, tot verkleinwoorden zoals Poschel, Piotrek, Petrenko en Pietrusska, zijn er naar schatting meer dan zevenhonderd spellingen. In elk Europees land verschijnt ten minste één vorm als populaire achternaam.

De oorspronkelijke naam was Grieks en Christus koos Petrus als 'de rots' waarop de kerk zou worden gesticht. De naam werd erg populair in Europa na de twaalf 'kruistochten' van de vroege middeleeuwen, toen verschillende koningen probeerden het Heilige Land te bevrijden. Daarna verspreidde de naam zich naar elk land en verving de oorspronkelijke 'lokale' namen. Vroege voorbeelden van de opname van de achternaam uit authentieke registers in zowel Europa als Amerika zijn onder meer Luke Petre uit Londen, Engeland, in 1282, William Petres uit Somerset, Engeland, in 1327, Andres Guillen Perez, in Aguaron, Zaragoza, Spanje, in december 7 1565, Martina Josepha Perez, uit Santa Catarina, Mexico, op 23 december 1775, en Antonio Diego Peres, die trouwde met Maria Ysabel Yorba, in San Gabriel, Los Angeles, op 4 januari 1864. Het wapen heeft het blazoen van een rood veld, een kruising tussen vier fleur de lis, helemaal goud. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Ralph Peter te zijn, gedateerd 1195, in de pijprollen van het graafschap Hertford, tijdens het bewind van koning Richard I van Engeland, bekend als 'Leeuwenhart'. 1189 - 1199. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Ecuador Ecuador
 3. Engeland Engeland

De achternaam Pieterick. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam pieterick wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Pieterick in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam pieterick biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Pieterick

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam pieterick, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van pieterick zich ontwikkelde.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over pieterick en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Pieterick

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam pieterick door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam pieterick uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Pieterick en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van pieterick zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met pieterick, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Paterick
 2. Petherick
 3. Petrick
 4. Pethrick
 5. Patrick
 6. Pedrick
 7. Peterek
 8. Petric
 9. Petrica
 10. Petricek
 11. Petrich
 12. Petricka
 13. Petrik
 14. Petrock
 15. Pieters
 16. Pieterse
 17. Pieterson
 18. Pietrak
 19. Pietrok
 20. Pietrzak
 21. Pietrzyk
 22. Pieterz
 23. Pietersen
 24. Peterci
 25. Pietrek
 26. Pattrick
 27. Pietrucik
 28. Pioterek
 29. Pieterwas
 30. Pettrich
 31. Pietruch
 32. Pietryk
 33. Pietersma
 34. Padrick
 35. Paterek
 36. Patric
 37. Patrice
 38. Patrich
 39. Patricks
 40. Patrico
 41. Pedrico
 42. Peeters
 43. Peterka
 44. Peterkin
 45. Peters
 46. Peterschick
 47. Petersen
 48. Peterson
 49. Petracek
 50. Petrak