Oorsprong van de achternaam Pizzardi

Het zou moeten zijn afgeleid van de middeleeuwse achternaam Pizardus van Spaanse oorsprong (een van de beroemde Conquistadores Francisco Pizarro wordt herinnerd), een achternaam waarvan er een voorbeeld is in de diplomatieke code van middeleeuws Lombardije waar onder het jaar 1144 in een koopakte een bepaalde Martinus Pizardus wordt genoemd als onderdeel van een grondbezit van het klooster van Morimondo (PV).

In sommige gevallen kan het zijn afgeleid van een bijnaam die is gegenereerd door een toponiem dat de Napolitaanse pizzo of de Calabrische pizzu bevat, wat "piek" betekent.

De achternaam Pizzardo is typerend voor Rovigo.

Pizzardi heeft een afstamming in de provincie Caltanissetta.

 1. Italië Italië
 2. Canada Canada
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 5. Zwitserland Zwitserland
 6. Australië Australië
 7. Brazilië Brazilië
 8. Liechtenstein Liechtenstein
 9. Wales Wales
 10. Kroatië Kroatië
 11. Peru Peru
 12. België België

De achternaam Pizzardi. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van pizzardi is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam pizzardi wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van pizzardi te bieden.

De achternaam Pizzardi in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam pizzardi. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam pizzardi biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Pizzardi

De historische kroniek over pizzardi is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam pizzardi, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van pizzardi zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam pizzardi hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam pizzardi, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over pizzardi en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Pizzardi

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande pizzardis zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam pizzardi door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam pizzardi draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam pizzardi uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Pizzardi en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van pizzardi. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van pizzardi zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van pizzardi te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met pizzardi, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Piazzardi
 2. Picardi
 3. Piccardi
 4. Pizardo
 5. Picard
 6. Picardo
 7. Piccard
 8. Piccardt
 9. Pichard
 10. Pichardo
 11. Pickard
 12. Passardi
 13. Piccardo
 14. Piquard
 15. Packard
 16. Passard
 17. Pechard
 18. Picardal
 19. Picardet
 20. Picart
 21. Piccart
 22. Pickart
 23. Pickerd
 24. Pickhardt
 25. Pikaart
 26. Pochard
 27. Pochardt
 28. Poshard
 29. Puisard
 30. Pushard
 31. Picarte
 32. Pikarte
 33. Pachard
 34. Pichardini
 35. Puchard
 36. Paqarada
 37. Passart
 38. Pechart
 39. Peschard
 40. Pickaerts
 41. Pickert
 42. Picquart
 43. Possart
 44. Poussard
 45. Pouchard
 46. Pokoradi
 47. Pekhart
 48. Pigredo
 49. Pakarati
 50. Pissarides