Oorsprong van de achternaam Pumarino

Galicische afkomst, waarschijnlijk afkomstig uit een van de steden genaamd Pumariño (wiens naam hij aannam), die in de provincies La Coruña, Lugo en Pontevedra ligt.


Ze hadden zonnewoningen in de parochie van Felguera, in de gemeente Riosa (Asturië) en in Portugal.


Alonso de Pumariño, een inwoner van Rillera de Zoñán (Lugo), bewees in 1488 zijn adel voor de Hal van de Hijosdalgo van de Koninklijke Kanselarij van Valladolid.


Alonso Pumariño, een inwoner van Cesuras (Lugo), afstammeling van het landhuis Odreiro, verkreeg op 18 november 1513 de koninklijke provisie van zijn adel voor de zaal van de Hijosdalgo van de koninklijke kanselarij van Valladolid. Hij was de zoon van Álvaro de Pumariño, inwoner van Zoñán (Lugo), en Elvira Yáñez, en kleinzoon van vaders kant van Andrés Fernández, inwoner van Pumariño (Lugo) en Zoñán.

 1. Mexico Mexico
 2. Chili Chili
 3. Peru Peru
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten
 5. Bolivia Bolivia
 6. Brazilië Brazilië
 7. Canada Canada
 8. Cuba Cuba
 9. Spanje Spanje
 10. Argentinië Argentinië
 11. Oostenrijk Oostenrijk
 12. Belize Belize

De achternaam Pumarino. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam pumarino is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van pumarino te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam pumarino wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam pumarino te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van pumarino, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam pumarino te vinden zijn.

De achternaam Pumarino in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals pumarino bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam pumarino biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam pumarino dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Pumarino

De historische reis van de achternaam pumarino kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van pumarino waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam pumarino, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van pumarino zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam pumarino zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam pumarino, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over pumarino en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam pumarino of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van pumarino te sturen.

Beroemde personen met de naam Pumarino

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle pumarinos die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam pumarino door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als pumarino kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Pumarino en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam pumarino. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van pumarino zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam pumarino, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met pumarino, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Pomarino
 2. Pumariño
 3. Panarin
 4. Pomeranz
 5. Pomerinke
 6. Pomraning
 7. Penarando
 8. Panarone
 9. Peñarando
 10. Penryn
 11. Penwarn
 12. Pomerance
 13. Pomerantz
 14. Pomerenke
 15. Pomranky
 16. Pomrenke
 17. Ponoran
 18. Penaranda
 19. Pommern
 20. Pennarun
 21. Pomierny
 22. Peñaranda
 23. Penrhyn
 24. Pommerening
 25. Pinharanda
 26. Pomieranic
 27. Peñarán
 28. Pinhorn
 29. Pennerman
 30. Pinohermoso