Oorsprong van de achternaam Putterill

Dit is een zeer interessante Engelse achternaam. Volgens de beroemde Victoriaanse etymoloog Canon Charles Bardsley die in het jaar 1880 schreef, is de oorsprong Portugees, of misschien nauwkeuriger de achternaam die oorspronkelijk een persoon beschreef, waarschijnlijk een koopman, uit Portugal. Opgenomen in de spelling van Portingale, Portigall, Portugal, Pothergill, Potteril, Puttergill, Putterill en anderen, wordt gezegd dat het afkomstig is uit de handelsbasis van Porto. De staat Portugal zelf ontleent zijn naam aan de stad Porto.

Dit komt van het oorspronkelijke Latijnse woord "portus", wat een haven betekent. Portugal is van oudsher de oudste handelspartner van Engeland en het is misschien niet verwonderlijk dat op verschillende tijdstippen kooplieden uit beide landen naar het andere emigreerden. De middeleeuwse Engelse spelling voor Portugal was Portingale, en in zijn verschillende ontwikkelde spellingen blijft dit vandaag bij ons. Vroege voorbeelden van opnames uit de bewaard gebleven kerkregisters zijn John Portingale uit Youghall in Ierland in 1569 en Jone Portigall uit Prestbury in Cheshire in 1574. Andere opnames zijn die van Katherine Putteryll, gedoopt in St Giles Cripplegate, in 1599, en John Pottergill die trouwde met Mary James in St Olaves, Hart Street, in 1640, beide in de stad Londen, terwijl Hannah Portingale in 1725 trouwde met John Ferre in St. Alphege, in Canterbury, Kent. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Walterus filius Portingalliae te zijn. Dit was gedateerd 1201, in de Curia Regis Rolls of Suffolk, tijdens het bewind van koning John van Engeland, 1199 - 1216. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 3. Botswana Botswana
 4. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 5. Australië Australië
 6. Wales Wales
 7. Zimbabwe Zimbabwe
 8. Canada Canada
 9. Verenigde Staten Verenigde Staten
 10. België België
 11. Italië Italië
 12. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden

De achternaam Putterill. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van putterill leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam putterill wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Putterill in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat putterill de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar putterill het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam putterill biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Putterill

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam putterill droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam putterill, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van putterill zich ontwikkelde.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van putterill kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over putterill en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Putterill

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam putterill, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam putterill door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd.

De achternaam Putterill en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam putterill, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van putterill zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met putterill, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Puttrell
 2. Petrill
 3. Pitterle
 4. Pitterly
 5. Petterle
 6. Peterle
 7. Petrell
 8. Petrila
 9. Petrilla
 10. Petrilli
 11. Petrillo
 12. Pettorelli
 13. Pittarelli
 14. Powdrill
 15. Pattarello
 16. Pittarello
 17. Petterlini
 18. Patterlini
 19. Padrell
 20. Paturel
 21. Pedrell
 22. Pedriel
 23. Pedrilla
 24. Peterlin
 25. Petrel
 26. Petrella
 27. Petrelli
 28. Petrello
 29. Petriella
 30. Petriello
 31. Petrilak
 32. Petrule
 33. Petrulla
 34. Petrullo
 35. Pitrelli
 36. Potyrala
 37. Powderly
 38. Petrola
 39. Petrulli
 40. Patrol
 41. Petrolo
 42. Peterlik
 43. Pietrella
 44. Petroli
 45. Petrali
 46. Petrula
 47. Petrelis
 48. Petrioli
 49. Petreli
 50. Petrolillo