Oorsprong van de achternaam Rodriguez

Dit is een oude en nobele achternaam die in vele vormen is vastgelegd. Deze omvatten Roderick (Engels), Rodiger (Duits), Rodriguez (Spaans) en Rodrigues (Portugees), als voorbeelden van populaire achternamen. Er zijn blijkbaar twee heel verschillende oorsprongen, hoewel met merkwaardige overeenkomsten die wijzen op een mogelijke gemeenschappelijke bron in de prehistorie. De eerste is van de oude Gaelic-Bretonse verbinding "Rhyd-derch", wat zich vertaalt als "beroemde chef", een betekenis die ongetwijfeld heeft bijgedragen aan zijn vroege populariteit. In de Middeleeuwen was een secundaire betekenis "de roodharige", hoewel dit op zichzelf ook terug kan hebben gegrepen naar de oorspronkelijke betekenis.

De tweede oorsprong is Germaans, van vóór de 5e eeuw, toen Duitse stammen, met name de Vizigothen, Spanje en Portugal binnenvielen. Ze lieten veel voorbeelden van hun naam achter, waarvan dit een van de meest populaire is. De afleiding is van 'hrod' ​​wat roem en 'ric' betekent - macht, een niet ongelijke vertaling naar het Gaelic. De naam was aanvankelijk doopsgezind en heidens, hoewel hij later na de 7e eeuw nauw werd geassocieerd met de vroege christenen. Aangenomen wordt dat de eerste geauthenticeerde opname die is van Rhodri Mawr, of Roderic de Grote, koning van Wales, die stierf in 877 na Christus, maar dit was geen achternaam. Vroege voorbeelden hiervan uit kerkelijke en burgerlijke registers zijn onder meer Christobal Rodriguez de Leon in 1536 en Juan Rodriguez de Santos in 1662 in Valladolid, Spanje. Het wapen heeft de blazoen van driemaandelijks, rood en goud, in één en vier een adelaar weergegeven in goud, in twee en drie, drie fleur de lis in blauw. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Heinrich Rodigerus te zijn, die werd gedateerd in 1260, in de charters van de stad Lübeck, Duitsland, tijdens het bewind van keizer Alonso X van het Duitse rijk, 1257 - 1273. noodzakelijk werd toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

Het is afgeleid van de Spaanse patroniem-achternaam die is gekoppeld aan de naam Rodrigo (van het Germaanse Hroderich, Hrodric, "machtige heer, glorieuze man").

De achternaam Rodriguez is vooral aanwezig in de Milanese en Romeinse gebieden.

 1. Mexico Mexico
 2. Spanje Spanje
 3. Colombia Colombia
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten
 5. Venezuela Venezuela
 6. Cuba Cuba
 7. Argentinië Argentinië
 8. Peru Peru
 9. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 10. Honduras Honduras
 11. Ecuador Ecuador
 12. Panama Panama

De achternaam Rodriguez. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van rodriguez is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam rodriguez is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van rodriguez te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam rodriguez wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van rodriguez te bieden.

De achternaam Rodriguez in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam rodriguez. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals rodriguez bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam rodriguez biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Rodriguez

De historische kroniek over rodriguez is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam rodriguez kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van rodriguez waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam rodriguez, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van rodriguez zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam rodriguez hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam rodriguez, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam rodriguez, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over rodriguez en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Rodriguez

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande rodriguezs zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle rodriguezs die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam rodriguez door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam rodriguez draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Rodriguez en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van rodriguez. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam rodriguez. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van rodriguez zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van rodriguez te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met rodriguez, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Roderiguez
 2. Rodrguez
 3. Rodrieguez
 4. Rodrigez
 5. Rodrigoez
 6. Rodrigue
 7. Rodriguea
 8. Rodriguec
 9. Rodriguel
 10. Rodrigues
 11. Rodriquez
 12. Rodriuez
 13. Rodruguez
 14. Rudriguez
 15. Rodrigurz
 16. Rodroguez
 17. Rodriguz
 18. Rodrigiez
 19. Redriguez
 20. Ridriguez
 21. Rodriguwz
 22. Roderigues
 23. Rodirguez
 24. Rodregez
 25. Rodrequez
 26. Rodriges
 27. Rodrigeuz
 28. Rodriguze
 29. Rodrique
 30. Rodriques
 31. Rodrigu
 32. Rodríguez
 33. Rhodriquez
 34. Rodriganez
 35. Rodrige
 36. Rodruigez
 37. Rodregues
 38. Rodriguéz
 39. Roderique
 40. Roderiques
 41. Rodregus
 42. Rodrigañez
 43. Rodrigo
 44. Rodrig
 45. Rodriguês
 46. Rodriguezpaz
 47. Rodrick
 48. Rodricks
 49. Rodriguezcruz
 50. Rodriguezdiaz