Oorsprong van de achternaam Rundall

Deze oude en ongebruikelijke achternaam kan van Angelsaksische of vroegmiddeleeuwse Engelse oorsprong zijn en wordt voor het eerst geregistreerd in het midden van de 12e eeuw. Als een Angelsaksische achternaam is Rundall afgeleid van de plaats Rundale in de parochie van Shoreham, in Kent; de plaats is zo genoemd naar het Oud-Engelse pre-7e-eeuwse "rum (ig)", ruim, ruim, met "dael", vallei. Plaatselijke achternamen, zoals deze, werden oorspronkelijk verkregen door degenen die hun geboorteplaats verlieten om zich in een ander gebied te vestigen en hun dorpsnaam als identificatiemiddel gebruikten.

Een Thomas de Rundal werd opgenomen in de Kent Hundred Rolls van 1275. De tweede mogelijke oorsprong van de naam Rundall, ook gevonden als Rundle en Rundell, is van een middeleeuwse bijnaam voor een persoon met een opvallend rond gezicht of figuur, afgeleid van het Midden-Oosten. Engels en Oudfrans "rundel, rondel", van "rond, rund", rond. Vroege Engelse voorbeelden van de achternaam zijn het huwelijk van Lewyse Rundalle en Jone Lyans in Kingston upon Thames, Surrey, op 15 juli 1546, en het huwelijk van Joan Rundall en John Thomas in St. Alphage, Greenwich, Londen, op 5 oktober 1619. Een zekere Edward Rundall was een 17e-eeuwse emigrant naar de Amerikaanse koloniën en werd in 1680 vermeld als landeigenaar in St. Michael's Parish, Barbados. In New York werd Shadrach, zoon van Shadrach en Pheba Broun, geboren op 18 juli 1804, in Peekkill, Westchester. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Richard Rundel te zijn, die werd gedateerd rond 1170, in "Documents related to the Danelaw", Leicestershire, tijdens het bewind van koning Henry 11, bekend als "The Builder of Churches". , 1154 - 1189. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Canada Canada
 4. Australië Australië
 5. Filipijnen Filipijnen
 6. Costa Rica Costa Rica
 7. Schotland Schotland
 8. Liberia Liberia

De achternaam Rundall. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van rundall is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam rundall is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van rundall te ontrafelen.

De achternaam Rundall in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam rundall. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals rundall bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Rundall

De historische kroniek over rundall is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam rundall kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van rundall waren.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam rundall, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam rundall, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Rundall

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande rundalls zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle rundalls die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven.

De achternaam Rundall en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van rundall. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam rundall.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met rundall, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Randall
 2. Rendall
 3. Rundell
 4. Randal
 5. Randale
 6. Randalls
 7. Randell
 8. Randill
 9. Randoll
 10. Rendahl
 11. Rendal
 12. Rendell
 13. Rindahl
 14. Rindal
 15. Rondal
 16. Rondell
 17. Roundell
 18. Rundel
 19. Rundle
 20. Rumdali
 21. Randel
 22. Randels
 23. Randle
 24. Randol
 25. Randolf
 26. Rantala
 27. Rendel
 28. Rendl
 29. Rendle
 30. Rindels
 31. Rintala
 32. Rondel
 33. Rundles
 34. Rindel
 35. Rondelli
 36. Randelli
 37. Randoli
 38. Rondello
 39. Randales
 40. Ramdial
 41. Randler
 42. Randles
 43. Randolfe
 44. Randolph
 45. Randulfe
 46. Randulph
 47. Rantel
 48. Reindel
 49. Reindl
 50. Rendler