Oorsprong van de achternaam Scorton

Opgenomen als Scorton, Scawton, Scurton, Skerton, Skirton en mogelijk anderen, dit is een Engelse locatie-achternaam. Het is afkomstig uit het dorp Scorton in Lancashire of, meer gebruikelijk, het beroemde voorbeeld van Scorton, in de buurt van Catterick in Noord-Yorkshire. Dit dorp is de 'thuisbasis' van de boogschietwedstrijd die bekend staat als 'The Scorton arrow', een wedstrijd om de beste boogschutter van Engeland te vinden die zo'n zevenhonderd jaar teruggaat. De plaatsnaam en vandaar de latere achternaam vertaalt zich als 'De nederzetting (tun) bij een ravijn' van het pre-7e-eeuwse Noorse Vikingwoord 'skor', en beide plaatsen zijn opgenomen in het Domesday Book van 1086.

Locatiegebonden achternamen zijn 'van'-namen, en dit is geen uitzondering. Het waren namen die meestal aan mensen werden gegeven als gemakkelijke identificatie, nadat ze hun oorspronkelijke huizen hadden verlaten om ergens anders te gaan wonen. Omdat spelling op zijn best grillig is en lokale dialecten erg dik zijn, leidt dit vaak tot het ontstaan ​​van 'klinkt als'-spellingen. In dit geval bevatten vroege opnames James Skerton, ook opgenomen als Skirton, in St Peters Church, Leeds, Yorkshire in 1620, en Mary Scorton, die werd gedoopt in St Pancras Old Church, in de stad Londen, op 17 mei 1747.

 1. Brazilië Brazilië

De achternaam Scorton. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van scorton is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam scorton is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van scorton te ontrafelen. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van scorton te bieden.

De achternaam Scorton in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam scorton. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals scorton bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Scorton

De historische kroniek over scorton is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam scorton kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van scorton waren. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam scorton hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam scorton, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam scorton, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Scorton

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande scortons zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle scortons die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Als u of iemand die u kent de achternaam scorton draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam scorton uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Scorton en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van scorton. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam scorton. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van scorton te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met scorton, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Scarton
 2. Shorton
 3. Sarton
 4. Scharton
 5. Scortanu
 6. Scruton
 7. Shorten
 8. Scartoni
 9. Shortan
 10. Shortin
 11. Sardon
 12. Sarten
 13. Sarthon
 14. Sartin
 15. Sartoni
 16. Scardoni
 17. Sciortino
 18. Scordino
 19. Scratton
 20. Screeton
 21. Scridon
 22. Sheraton
 23. Shortino
 24. Shortman
 25. Sorden
 26. Sortino
 27. Sortman
 28. Sratton
 29. Scardone
 30. Serdon
 31. Sertin
 32. Sertyn
 33. Sertoni
 34. Sordoni
 35. Srutton
 36. Screaton
 37. Sardan
 38. Sarden
 39. Sardin
 40. Sardone
 41. Sardoni
 42. Sartain
 43. Sartine
 44. Sartini
 45. Scardina
 46. Scardino
 47. Scharden
 48. Schardin
 49. Schradin
 50. Schwarten