Oorsprong van de achternaam Scriver

Deze ongebruikelijke en interessante naam is een middeleeuwse Engelse beroepsnaam voor een 'schrijver', een klerk, vooral iemand die boeken en manuscripten schrijft en kopieert. De afleiding van de naam is van het Oudfranse 'escrivein', 'escrivain', schrijver, schrijver, van het Latijnse 'scribanus', een afgeleide van 'scribere', schrijven. In het moderne idioom omvatten de spellingsvarianten Scriven(s), Scrivener, Scrivenor, Scriver, Scrivinor en Scrivner. Het huwelijk tussen 'John Scrivener' en 'Jone Fallis' werd vastgelegd op 12 november 1570 in de kerk van St.

Maria de Maagd, Aldermanbury, Londen. Fredrick Henry Ambrose Scrivener (1813 - 1891) volgde een opmerkelijke carrière als godgeleerde, waaronder het behalen van zijn LL.D., in St. Andrews in 1872. Hij assisteerde bij de herziening van het Nieuwe Testament (1870 - 1882) en publiceerde wetenschappelijke werken met betrekking tot de tekst van het Nieuwe Testament. Het originele en oude wapen in verband met de achternaam dateert uit de tijd van Henry 111 (1216-1272). Het blazoen is een rood veld geladen met een chevron tussen twee luipaardengezichten in opperhoofd en een bugel in de basis, helemaal zilver. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Simon Scriviner te zijn, die dateerde uit 1218, in de Early Charters of the Cathedral of St. Paul, Londen, tijdens het bewind van koning Henry 111, bekend als de Fransman, 1216 - 1272. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Canada Canada
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Denemarken Denemarken
 4. Engeland Engeland
 5. Australië Australië
 6. Ierland Ierland
 7. Antigua en Barbuda Antigua en Barbuda
 8. Griekenland Griekenland
 9. Guinee-Bissau Guinee-Bissau
 10. Mexico Mexico

De achternaam Scriver. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

We kunnen proberen de genealogie van de achternaam scriver te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van scriver, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam scriver te vinden zijn.

De achternaam Scriver in de wereld

De mobiliteit van mensen die de achternaam scriver dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Scriver

De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam scriver zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam scriver of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van scriver te sturen.

Beroemde personen met de naam Scriver

Een achternaam als scriver kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Scriver en zijn bibliografische bronnen

We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam scriver, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met scriver, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Schriver
 2. Scriber
 3. Shriver
 4. Skriver
 5. Sarver
 6. Scarver
 7. Schriber
 8. Schriever
 9. Schryver
 10. Scraper
 11. Server
 12. Shriber
 13. Sarber
 14. Scarber
 15. Scharver
 16. Schreber
 17. Schreiber
 18. Schrieber
 19. Schriefer
 20. Schryvers
 21. Scriverius
 22. Serber
 23. Servera
 24. Servert
 25. Servier
 26. Shreiber
 27. Sorber
 28. Sorbier
 29. Surber
 30. Sarper
 31. Schereiver
 32. Srivari
 33. Schraiber
 34. Saraber
 35. Sarvar
 36. Scharber
 37. Scherber
 38. Schrepfer
 39. Schruefer
 40. Sharber
 41. Sharper
 42. Sorbera
 43. Sorbiers
 44. Sorvari
 45. Sourbeer
 46. Srubar
 47. Surberg
 48. Swarber
 49. Shereiber
 50. Sarvari