Oorsprong van de achternaam Shireff

Deze zeer interessante achternaam, met spellingsvarianten Shreeve(s), Shreve, Shrive, Schrieve, Shireff en Sheriff, is ontstaan ​​als een beroepsnaam voor een sheriff, een woord afgeleid van het Oud-Engelse "scir", shire, administratief district, plus "(ge)refa", reeve, een beroepsnaam voor een rentmeester of gerechtsdeurwaarder. In Engeland was de sheriff vóór de Normandische verovering de vertegenwoordiger van de koning in een graafschap, verantwoordelijk voor elk aspect van het lokale bestuur. Tegen de 19e eeuw waren ze min of meer beperkt tot het bestuur van districtsrechtbanken en gevangenissen.

Huge le Sirreve werd genoemd in de Curia Rolls of Leicester in 1212, terwijl de Assize Court Rolls of Lancashire een Alan Sciriue opnemen in 1219. Een Walter Sherrev werd in 1220 vermeld in de Curia Rolls of Kent, een Thomas Shyrreue werd opgenomen in de Pipe Rolls of Hampshire in 1230. Thomas Shreeve werd genoemd in de Annals of Ispwiche, in Suffolk in 1457. De Subsidy Rolls of Suffolk vermelden ene Robert Shryve in 1568. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Aethelwine Sciregerefa te zijn, dat dateert uit 1016, in de Old English Bynames, Kent, tijdens het bewind van koning Canute, koning van de Denen, 1016 - 1035. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Liberia Liberia
 2. België België
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Engeland Engeland
 5. Schotland Schotland
 6. India India
 7. Marokko Marokko

De achternaam Shireff. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van shireff leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam shireff te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van shireff, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam shireff te vinden zijn.

De achternaam Shireff in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat shireff de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar shireff het meest voorkomt de volgende zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam shireff dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Shireff

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam shireff droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam shireff zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van shireff kunnen worden gewijzigd. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam shireff of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van shireff te sturen.

Beroemde personen met de naam Shireff

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam shireff, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Een achternaam als shireff kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Shireff en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam shireff, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam shireff, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met shireff, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Shirreff
 2. Shareef
 3. Sharff
 4. Shariff
 5. Sheriff
 6. Shroff
 7. Sherieff
 8. Sharef
 9. Saraff
 10. Sarff
 11. Saroff
 12. Scarff
 13. Scharff
 14. Scherff
 15. Scheriff
 16. Scheroff
 17. Schirf
 18. Schraff
 19. Schroff
 20. Schurff
 21. Sharaf
 22. Sharafi
 23. Sharf
 24. Sharief
 25. Sharif
 26. Sharifi
 27. Sharrieff
 28. Sherf
 29. Sherfy
 30. Sherif
 31. Sheriffe
 32. Sherifi
 33. Sherriff
 34. Shreve
 35. Shariif
 36. Shareefa
 37. Sharfi
 38. Shrof
 39. Sherifa
 40. Sirufo
 41. Sherief
 42. Saraf
 43. Sarfo
 44. Sarraf
 45. Scarf
 46. Scarfa
 47. Scarfe
 48. Scarfi
 49. Scarfo
 50. Scaruffi