Oorsprong van de achternaam Sketchley

Dit is een Engelse plaatsnaam. Opgenomen in verschillende vormen, waaronder Sketchley en Skechley, is het afkomstig uit het dorp Sketchley nabij de stad Hinkley, in het graafschap Leicestershire. Verrassend genoeg is de plaatsnaam niet opgenomen in de Dictionary of English Place Names, wat een zeldzame vergissing is, maar de naam betekent waarschijnlijk 'de plaats van het racecircuit' van het pre-7e-eeuwse Oudnoorse woord 'skeit' zoals gevonden in de plaats naam Hesket, en het Oud-Engelse woord 'leah' betekent een omheining in het bos omheind voor landbouw.

Thje Vikings waren dol op paarden en paardenraces, en er zijn minstens zes plaatsen in Engeland waarvan de Noors-Deense oorsprong iets te danken heeft aan de sport van koningen. Locatiegebonden achternamen zijn meestal 'van'-namen. Dat wil zeggen namen die aan mensen zijn gegeven nadat ze hun oorspronkelijke huis hadden verlaten om ergens anders heen te gaan. In dit geval wordt de naam zelfs in de 17e eeuw gevonden tot in Canturbury in Kent, waar John Skechley in 1678 trouwde met Elizabeth Crosfield, terwijl Lewis Sketchley in 1742 trouwde met Hannah Dew in St Georges Chapel, Mayfair, Westminster.

 1. Engeland Engeland
 2. Canada Canada
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Australië Australië
 5. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 6. Wales Wales
 7. Schotland Schotland
 8. Nederland Nederland
 9. Koeweit Koeweit
 10. Spanje Spanje
 11. China China
 12. Zuid-Afrika Zuid-Afrika

De achternaam Sketchley. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van sketchley leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam sketchley te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van sketchley, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam sketchley te vinden zijn.

De achternaam Sketchley in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat sketchley de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar sketchley het meest voorkomt de volgende zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam sketchley dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Sketchley

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam sketchley droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam sketchley zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van sketchley kunnen worden gewijzigd. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam sketchley of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van sketchley te sturen.

Beroemde personen met de naam Sketchley

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam sketchley, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Een achternaam als sketchley kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam sketchley uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Sketchley en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam sketchley, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam sketchley, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met sketchley, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Setchel
 2. Steckley
 3. Satchel
 4. Sedgley
 5. Setchell
 6. Setzler
 7. Stachler
 8. Stackley
 9. Stakley
 10. Steakley
 11. Steckler
 12. Steckly
 13. Stichler
 14. Stickley
 15. Stockley
 16. Stokley
 17. Stuchly
 18. Stucley
 19. Sedcole
 20. Satchell
 21. Satchwell
 22. Siedschlag
 23. Sitzler
 24. Stachel
 25. Stachelek
 26. Steckel
 27. Stecklein
 28. Steigler
 29. Stichel
 30. Stichelen
 31. Stickle
 32. Sticklen
 33. Stickler
 34. Stickles
 35. Stigler
 36. Stjules
 37. Stoakley
 38. Stochl
 39. Stockler
 40. Stoeckle
 41. Stokeley
 42. Stuchel
 43. Stuchlik
 44. Stueckle
 45. Stygles
 46. Switzler
 47. Stuchl
 48. Stiglet
 49. Stochel
 50. Stekler