Oorsprong van de achternaam Stellman

Opgenomen in vele vormen, waaronder Estoile, Etoile, Detoile, Estrella, Stellino, Stell, Stella, Stelli, Stellman, Steljes, Stelljes, Stellin, Steele, Steel, Stell en Stelle, en gevonden in heel Europa, deze achternaam is over het algemeen, hoe gespeld ook, van Romeinse (Latijnse) prechristelijke oorsprong. Het is afgeleid van het woord 'stella', wat een ster betekent, hoewel de naam, wanneer gebruikt als achternaam, zeker niets te maken heeft met 'sterrenkijken' of interplanetair reizen. Het is locatiegebonden en beschrijft een persoon die in 'het huis van de ster' woonde.

Vóór de dagen van huisnummers of huisnamen hadden mensen 'tekens'. Tegenwoordig verwijzen deze tekens, als ze al bestaan, over het algemeen naar hotels, herbergen of soms een specifieke handel. Er zijn echter andere mogelijke bronnen, waaronder het Oud-Engelse woord "stijl" van vóór de 7e eeuw, wat staal betekent, en een beroepsnaam voor iemand die met staal werkte. Het kan ook zijn ontstaan ​​als een bijnaam voor iemand die standvastig was tot op het punt van koppigheid, of iemand die zo hard en duurzaam was als staal. Ten slotte kon de achternaam ook verwijzen naar een persoon die aan een kruispunt woonde, maar dan met meer dan vier 'armen', in feite een 'ster'. Vroege voorbeelden van opnames van achternamen uit heel Europa zijn onder meer Johann Stellman van Lübeck in het jaar 1330, Hieronymous Stella van Verona, in 1497, toen hij getuige was bij de doop van zijn dochter Catarina, en later David van Stell, in een Nederlandse versie. Dit was in Nieuwerkerk, Zeeland in 1777. Aangenomen wordt dat de eerste geregistreerde spelling van de familienaam die van Robert Stel is. Dit was gedateerd 1206, in de Pipe Rolls van het graafschap Oxfordshire, Engeland, tijdens het bewind van koning John. Hij stond bekend als "Lackland", een soort grap 'in de familie', omdat hij de jongste zoon was en naar verwachting niet zou erven. Hij regeerde van 1199 - 1216 en kreeg een zeer slechte pers. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten
 4. België België
 5. Bolivia Bolivia
 6. Canada Canada
 7. Duitsland Duitsland
 8. Spanje Spanje
 9. Noorwegen Noorwegen
 10. Peru Peru
 11. Rusland Rusland

De achternaam Stellman. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van stellman is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam stellman is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van stellman te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam stellman wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam stellman te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van stellman, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam stellman te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van stellman te bieden.

De achternaam Stellman in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam stellman. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals stellman bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam stellman biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam stellman dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Stellman

De historische kroniek over stellman is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam stellman kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van stellman waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam stellman, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van stellman zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam stellman zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam stellman hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam stellman, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam stellman, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over stellman en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam stellman of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van stellman te sturen.

Beroemde personen met de naam Stellman

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande stellmans zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle stellmans die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam stellman door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als stellman kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam stellman draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Stellman en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van stellman. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam stellman. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van stellman zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam stellman, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van stellman te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met stellman, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Stallman
 2. Steelman
 3. Stelman
 4. Stillman
 5. Stollman
 6. Stahlman
 7. Stallmann
 8. Stalman
 9. Stelian
 10. Stellam
 11. Stellema
 12. Stellmach
 13. Stellon
 14. Stelma
 15. Stohlman
 16. Stuhlman
 17. Styleman
 18. Stylman
 19. Stellani
 20. Stelmak
 21. Stilman
 22. Stileman
 23. Stillmann
 24. Stallan
 25. Stahlmann
 26. Stallion
 27. Steelant
 28. Stehlin
 29. Steilen
 30. Stelling
 31. Stellini
 32. Stellner
 33. Stelmach
 34. Stelmack
 35. Stelmakh
 36. Steylin
 37. Stillion
 38. Stohlmann
 39. Stilian
 40. Stiliyan
 41. Steliana
 42. Satillan
 43. Stallin
 44. Stalmah
 45. Stilmant
 46. Stallon
 47. Stollen
 48. Stellino
 49. Sedlmair
 50. Sedlmayr