Oorsprong van de achternaam Sullly

Dit is een Engelse plaatsnaam. Opgenomen in de spelling van Sudeley en Sully, hoewel bijna altijd in de laatste vorm, is het een uitstekend voorbeeld van hoe een plaatselijk dialect de spelling van een naam volledig veranderde. De afleiding is van het dorp Sudeley in het graafschap Gloucester, voor het eerst opgenomen in het beroemde Domesday Book van 1086 in de spelling van 'Sudlege'. Dit vertaalt zich als 'de leah (boerderij of omheining) naar de sud' (zuiden), de conclusie is dat dit een kleine boerderij of nederzetting was ten zuiden van het hoofddorp.

Omdat lokale dialecten in de Middeleeuwen bijna individuele talen waren, verliep de ontwikkeling van 'jargon'-spellingen zoals Brummiger voor Birmingham of Suthell voor Southwell in een vrolijk tempo. Zelfs de allereerste bekende opname, die van Bartholmew de Sulley in de Hundred Rolls of Gloucester voor 1272, wordt ook gekwantificeerd als Bartholew de Sudeley. De achternaam was ook goed opgenomen in het middeleeuwse Devonshire, wat aantoont hoe zelfs in die tijd mensen veel reisden op zoek naar betere vooruitzichten. Deze vroege opnames omvatten Walter de Sully en Reymond de Suley, in 1293, terwijl Adam de Sullegh is opgenomen in Somerset in het jaar 1328.


De achternaam Sullly. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam sullly wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Sullly in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam sullly biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Sullly

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam sullly, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van sullly zich ontwikkelde.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over sullly en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Sullly

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam sullly door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam sullly uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Sullly en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van sullly zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met sullly, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Suilly
 2. Sulley
 3. Sully
 4. Sailly
 5. Sallay
 6. Salley
 7. Sally
 8. Scally
 9. Sculley
 10. Scully
 11. Selley
 12. Selly
 13. Shelly
 14. Sholly
 15. Silley
 16. Silly
 17. Skelly
 18. Skully
 19. Solley
 20. Solly
 21. Suell
 22. Sull
 23. Sulla
 24. Sulli
 25. Sullo
 26. Suely
 27. Suly
 28. Sulay
 29. Syllla
 30. Sulle
 31. Seally
 32. Skally
 33. Salay
 34. Saley
 35. Sall
 36. Salla
 37. Sallah
 38. Salle
 39. Sallee
 40. Salli
 41. Sallie
 42. Sallo
 43. Salway
 44. Salwey
 45. Saly
 46. Sauley
 47. Saull
 48. Saulle
 49. Saullo
 50. Scaley