Oorsprong van de achternaam Sworne

Deze zeldzame en interessante naam is van Angelsaksische oorsprong en heeft twee mogelijke bronnen, de eerste is dat het een dialectische variant is van de naam Swann, zelf een bijnaam voor een persoon die bekend staat om zijn zuiverheid of uitmuntendheid, of misschien een denkbeeldige gelijkenis heeft met de vogel , of zelfs in sommige gevallen topografisch voor een bewoner in de buurt van het huis met het teken van de zwaan. De afleiding in dit geval is van het Oud-Engelse pre-7e-eeuwse 'swan', of 'swon', een zwaan. Het kan echter ook een beroepsnaam zijn voor een bediende of vazal, die is afgeleid van het Oudnoorse 'sveinn', een bediende, ook gebruikt voor een varkenshoeder.

Marthe Sworne werd gedoopt op 20 maart 1567 in Holy Trinity-in-the-Minories, Londen, en in Brenchley, Kent, trouwde Catherine Sworn op 10 december 1769 met Joseph Whiting. die van Hugo Swan, gedateerd 1176, in de Pipe Rolls of Suffolk, tijdens het bewind van koning Henry 11, bekend als 'The Builder of Churches', 1154-1189. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.


De achternaam Sworne. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam sworne is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van sworne te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam sworne wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Sworne in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals sworne bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam sworne biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Sworne

De historische reis van de achternaam sworne kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van sworne waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam sworne, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van sworne zich ontwikkelde.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam sworne, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over sworne en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Sworne

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle swornes die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam sworne door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam sworne uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Sworne en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam sworne. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van sworne zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met sworne, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Sorne
 2. Sworn
 3. Sarne
 4. Skerne
 5. Sorn
 6. Sorna
 7. Sorni
 8. Swarn
 9. Shorn
 10. Serne
 11. Saorine
 12. Saorin
 13. Sarna
 14. Sarni
 15. Sarnie
 16. Sarno
 17. Sarny
 18. Scarone
 19. Schorn
 20. Schorno
 21. Sehorn
 22. Serene
 23. Serna
 24. Serrone
 25. Shern
 26. Shurn
 27. Sirna
 28. Sirrine
 29. Skornia
 30. Skrine
 31. Skyrme
 32. Soran
 33. Sorano
 34. Sorem
 35. Soren
 36. Sorin
 37. Sorina
 38. Sorino
 39. Sorum
 40. Surine
 41. Swarm
 42. Swerin
 43. Shorena
 44. Sirine
 45. Surn
 46. Skoryna
 47. Serine
 48. Srn
 49. Sron
 50. Serme