Oorsprong van de achternaam Telesio

Het zou moeten zijn afgeleid van het toponiem Telese (BN).

Sporen van deze achternamen zijn gevonden in 1400 in Cosenza met Antonimi Thilesii Consentini, en in 1500, opnieuw in Cosenza, met de filosoof Bernhardinus Telesius geciteerd door Tommaso Campanella: "...Telesius in scribendo stylum vere philosophicum solus servat,..." .

De achternaam Telese is typerend voor Campanië, in het bijzonder voor de Napolitaan.

Telesio is zeer zeldzaam.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Italië Italië
 3. Argentinië Argentinië
 4. Brazilië Brazilië
 5. Filipijnen Filipijnen
 6. Duitsland Duitsland
 7. Zwitserland Zwitserland
 8. Chili Chili
 9. Malawi Malawi
 10. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 11. Tanzania Tanzania
 12. Venezuela Venezuela

De achternaam Telesio. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van telesio is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam telesio is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van telesio te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van telesio leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen.

De achternaam Telesio in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam telesio. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals telesio bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat telesio de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar telesio het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Telesio

De historische kroniek over telesio is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam telesio kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van telesio waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam telesio droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam telesio, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam telesio, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van telesio kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Telesio

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande telesios zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle telesios die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam telesio, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam telesio uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Telesio en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van telesio. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam telesio. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam telesio, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met telesio, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Telesco
 2. Teles
 3. Telesca
 4. Telese
 5. Telesz
 6. Telesch
 7. Teleki
 8. Telesa
 9. Talesco
 10. Telso
 11. Telesh
 12. Telasco
 13. Talego
 14. Tales
 15. Talsi
 16. Telecky
 17. Telega
 18. Teleuca
 19. Telez
 20. Telis
 21. Teliz
 22. Telles
 23. Tellis
 24. Tieles
 25. Toles
 26. Toloso
 27. Tules
 28. Telchi
 29. Tulaso
 30. Telliz
 31. Tolusso
 32. Telus
 33. Tulsie
 34. Taleska
 35. Teleke
 36. Telek
 37. Taleski
 38. Telogo
 39. Tolisso
 40. Tellesch
 41. Tuleski
 42. Telko
 43. Telisca
 44. Tellisi
 45. Telas
 46. Tuleiko
 47. Telec
 48. Tulejko
 49. Tulisi
 50. Teleja