Oorsprong van de achternaam Terrans

Dit is een zeer interessante achternaam. Opgenomen in Groot-Brittannië in een grote verscheidenheid aan spellingen, waaronder: Terran, Terrans, Terram, Terron en Terren, het is vrijwel zeker van Franse oorsprong, en voor de meeste naamhouders (protestantse) Hugenoten ook. Het lijkt te zijn afgeleid van de oorspronkelijke persoonlijke naam van vóór de 7e eeuw na Christus. 'Terre' betekent aarde, wat de basis vormt van veel Franse achternamen. Deze omvatten Terree, Terrasse, Terrat, Terrien, Terrier, Terry en Terrin, de latere vorm komt voornamelijk voor in het zuidwesten van het land, dat ook met Bretagne en Languedoc was, de belangrijkste centra van protestantse macht in het laatmiddeleeuwse Frankrijk.

Toen koning Lodewijk X1V (1643 - 1715) in een vlaag van religieuze waanzin besloot Frankrijk van de protestanten te verlossen, zette hij niet alleen machten in werking die uiteindelijk de monarchie in Frankrijk ten val brachten, maar die nog steeds bij ons in (bijvoorbeeld ) Noord-Ierland vandaag. Dit is een van de belangrijkste plaatsen waar veel Hugenoten zich vestigden. Vroege voorbeelden van naamopnamen uit de bewaard gebleven kerkregisters van het bisdom Groot-Londen zijn: William Terren die op 11 februari 1594 met Elizabeth Vertue trouwde in de kerk van St. Margarets, Westminster, en Marianne Terron, de dochter van Jean en Marie Terron, in de Franse Hugenotenkerk genaamd 'The Artillery', in de stad Londen, op 29 december 1715.

 1. Engeland Engeland
 2. Wales Wales
 3. Panama Panama
 4. Australië Australië
 5. Rusland Rusland
 6. Kameroen Kameroen
 7. China China
 8. Spanje Spanje
 9. India India
 10. Mexico Mexico
 11. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Terrans. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam terrans is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van terrans te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam terrans te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van terrans, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam terrans te vinden zijn.

De achternaam Terrans in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals terrans bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam terrans dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Terrans

De historische reis van de achternaam terrans kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van terrans waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam terrans zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam terrans, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam terrans of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van terrans te sturen.

Beroemde personen met de naam Terrans

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle terranss die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als terrans kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam terrans uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Terrans en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam terrans. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam terrans, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met terrans, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Torrans
 2. Tarrens
 3. Terns
 4. Terrance
 5. Terrenes
 6. Terrones
 7. Torrens
 8. Torrons
 9. Trans
 10. Trians
 11. Troans
 12. Turrens
 13. Terrenos
 14. Tarrance
 15. Termes
 16. Termis
 17. Ternaux
 18. Ternes
 19. Terneus
 20. Ternois
 21. Ternus
 22. Terrence
 23. Terronez
 24. Thorns
 25. Thorrens
 26. Thrams
 27. Tierens
 28. Tirions
 29. Torns
 30. Torrance
 31. Trang
 32. Trank
 33. Transo
 34. Trens
 35. Trianes
 36. Trons
 37. Turns
 38. Tranks
 39. Turins
 40. Termos
 41. Thorens
 42. Terianik
 43. Therianos
 44. Transi
 45. Toorians
 46. Taramas
 47. Taranco
 48. Tarango
 49. Tarensi
 50. Tarinas