Oorsprong van de achternaam Tubritt

Deze ongebruikelijke en interessante naam is van Ierse afkomst. Het was topografisch voor mensen die bij een put woonden en waarschijnlijk anderen lieten betalen om er gebruik van te maken. Een andere suggestie is dat de bron een heilige bron was, in welk geval ze zeker voor het gebruik ervan zouden hebben betaald! De moderne spelling is een ontwikkeling in de afgelopen zes eeuwen vanaf het oorspronkelijke Gaelic O' Tiobraide, en dit vertaalt zich als de mannelijke afstammeling van de bewaarder van de put van "tiobraid", wat goed betekent. Het heeft of had ook een spellingsvariant in "tubrit", die algemeen wordt gebruikt in County Clare, samen met de achternaam, in al zijn verschillende vormen, hoewel zelden elders in Ierland.

In de 16e eeuw zijn de moderne spellingen van Tubridd, Tubritt, Tubbred en Tibrud duidelijker zichtbaar. In het boek van Lecan, evenals in het boek van Ballymote, verschijnt de naam als Ua Tibraide, en O' Tipraite draagt ​​enigszins bij aan de verwarring. Een opnamevoorbeeld is dat van Mary Tubridy, geboren als zoon van Patrick Tubridy en zijn vrouw Mary op 15 november 1864 in Tulla District, County Clare. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Fiachra O' Tybryth te zijn. Dit was gedateerd 1311 in de Justiciary Rolls of County Carlow, tijdens het bewind van koning Edward IInd van Engeland, en in de geschiedenis bekend als "Edward of Caernafon", 1307 - 1327. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland werd dit ook wel Poll Tax genoemd. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Ierland Ierland
 2. Engeland Engeland
 3. Noord-Ierland Noord-Ierland
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Tubritt. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam tubritt is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van tubritt te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam tubritt te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van tubritt, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam tubritt te vinden zijn.

De achternaam Tubritt in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals tubritt bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam tubritt dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Tubritt

De historische reis van de achternaam tubritt kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van tubritt waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam tubritt zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam tubritt, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam tubritt of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van tubritt te sturen.

Beroemde personen met de naam Tubritt

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle tubritts die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als tubritt kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Tubritt en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam tubritt. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam tubritt, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met tubritt, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Tubridy
 2. Tabrett
 3. Tabrat
 4. Tubert
 5. Tabbert
 6. Tabert
 7. Taborta
 8. Taubert
 9. Teubert
 10. Tibert
 11. Tiberti
 12. Tobert
 13. Tubertini
 14. Taburet
 15. Taburete
 16. Tabart
 17. Taborda
 18. Tabouret
 19. Tabourot
 20. Tapert
 21. Tappert
 22. Thibert
 23. Tufford
 24. Tvrdik
 25. Tvrdy
 26. Taverriti
 27. Thabert
 28. Tverd
 29. Tafraout
 30. Tabord
 31. Teaford
 32. Teford
 33. Theibert
 34. Tveritinov
 35. Twiford
 36. Twyford
 37. Taffard
 38. Tibourtine
 39. Tofarides
 40. Tevreden
 41. Tavard
 42. Tefertiller
 43. Tverdokhleb
 44. Tverdokhlib
 45. Tavartqiladze
 46. Tverdovskaya