Oorsprong van de achternaam Veracruysse

Deze oude achternaam is van Romeinse (Latijnse) pre-christelijke oorsprong. Het is afgeleid van het woord 'crucis' dat 'kruis' betekent. Er zijn verschillende mogelijke oorsprongen, de meest populaire is dat het oorspronkelijk een woonnaam was voor een persoon die woonde op een van de vele plaatsen genaamd Cruc of Cros. Deze zijn genoemd naar een 'kruis' dat was opgericht om een ​​stameetplaats of misschien een markt te markeren, met weinig of geen religieuze betekenis. In veel gevallen, vooral in Zuid-Europa, was de achternaam semi-religieus.

Het duidde op een leek, dat wil zeggen, geen lid van de geestelijkheid aangezien ze celibatair waren, die een kruis droeg tijdens de feesten van de christelijke kerk. Elk Europees land heeft zijn eigen vormen van de achternaam, en voorbeelden hiervan zijn Cross en Crosse (Engels), Grose (Frans), Cruz en Cruces (Spaans), Kreuze en Kreuziger (Duits) en Vercruysse (Vlaams). sommige spellingen. Vroege voorbeelden van opnames van achternamen uit authentieke burgerlijke en religieuze registers zijn Richard del Crosse, in de Assize Court Rolls of Lancashire, Engeland, in het jaar 1285, en William atte Cros, in de Subsidy Rolls of Suffolk in 1327. Francisco Lopez Cruz werd geregistreerd in Nuestra Senora de la Antugua, Valladolid, Spanje, op 2 maart 1566, terwijl Tomas de la Cruz werd geboren in Santa Barabara Mission, Californië, op 3 december 1799. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is dat van Humfrey de Cruce, gedateerd 1273, in de Hundred Rolls of Oxfordshire, Engeland, tijdens het bewind van koning Edward 1, bekend als "The Hammer of the Scots", 1272 - 1307. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.


De achternaam Veracruysse. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van veracruysse is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van veracruysse leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen.

De achternaam Veracruysse in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam veracruysse. Er is een aanzienlijke kans dat veracruysse de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar veracruysse het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Veracruysse

De historische kroniek over veracruysse is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam veracruysse droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam veracruysse, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van veracruysse kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Veracruysse

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande veracruysses zijn geweest. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam veracruysse, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam veracruysse uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Veracruysse en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van veracruysse. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam veracruysse, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met veracruysse, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Vercruysse
 2. Vercruyssen
 3. Veracruz
 4. Verschuere
 5. Vera-cruz
 6. Vera cruz
 7. Verschuure
 8. Verracruz
 9. Verchere
 10. Vercheres
 11. Vergaray
 12. Vergers
 13. Verkerke
 14. Verschuer
 15. Verschueren
 16. Verschuur
 17. Vergareche
 18. Verschuren
 19. Verchère
 20. Vercarre
 21. Verschuuren
 22. Veracierta
 23. Varzaru
 24. Vercher
 25. Vergar
 26. Vergara
 27. Vergarachea
 28. Vergari
 29. Verger
 30. Vergeri
 31. Vergerio
 32. Vergeur
 33. Verguer
 34. Verkerck
 35. Verschoor
 36. Verser
 37. Verzera
 38. Verzeri
 39. Verzura
 40. Vieracker
 41. Vorhauser
 42. Vrecourt
 43. Vergarechea
 44. Verquer
 45. Verkerk
 46. Versari
 47. Verschraagen
 48. Verkuringen
 49. Vergère
 50. Verzari