Oorsprong van de achternaam Wagner

Deze oude Duits-Nederlands-Zwitserse achternaam is van beroepsmatige oorsprong. Het is afgeleid van het Oudhoogduitse woord 'wagen' en was als zodanig een metonymiek voor een maker van door paarden getrokken voertuigen of mogelijk een transportbedrijf. Het is duidelijk dat een 'wagener' een positie van aanzienlijk belang was in de middeleeuwen, met niet minder dan zevenendertig wapenschilden die zijn toegekend aan families met een naam. De spellingsvariaties zijn talrijk en worden delictueel omgezet door de vele Duitse 'talen'. De variaties omvatten Wagner, Wagnerin, Wegner, Wagen, Weagener, Wegener, Wagnerin, Wahner, Wahnerr en Wehner.

Vroege voorbeelden van kerkopnamen zijn Atterna Wagner, die op 6 april 1589 trouwde met Simon Mueller in Zeitz, Sachsen, Alexander Wagen die op 23 september 1571 trouwde met Barbara Engelfridt in Neckarkries, Wuertt, en Adrian Wegener die trouwde met Otte Bouinck in Nottuln, Westfalen, op 5 mei 1675. Andere voorbeelden zijn Aeva Wagnerin die op 2 juni 1733 in Reinhessen, Hessen, trouwde met Wilhelmus Hausner, terwijl in Engeland Elizabeth Wagner, de dochter van een hugenootse vluchteling, werd gedoopt in St. Ann's Church, Soho, Londen , op 1 juni 1715. In zijn Nederlandse vorm als Van Wagenen is de naam een ​​van de vroegste in Amerika, Geertie Van Wagenen werd gedoopt in Kingston, Ulster County, New York State, op 5 september 1686, terwijl Georg Wagner, de zoon van Michael Wagner, werd gedoopt in Stone Arabia, Montgomery County, New York State, op 2 januari 1745. Het hoofdwapen heeft het blazoen van een gouden wiel op een blauw veld. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Conrad Wegener te zijn, die dateerde uit 1290, de middeleeuwse archieven van Schontal, Duitsland, tijdens het bewind van keizer Rudolf 1, van het Duitse rijk, 1273 - 1291. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Duitsland Duitsland
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Oostenrijk Oostenrijk
 4. Brazilië Brazilië
 5. Frankrijk Frankrijk
 6. Canada Canada
 7. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 8. Zwitserland Zwitserland
 9. Polen Polen
 10. Argentinië Argentinië
 11. Luxemburg Luxemburg
 12. Australië Australië

De achternaam Wagner. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van wagner is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam wagner is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van wagner te ontrafelen.

De achternaam Wagner in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam wagner. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals wagner bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Wagner

De historische kroniek over wagner is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam wagner kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van wagner waren.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam wagner, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam wagner, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Wagner

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande wagners zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle wagners die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven.

De achternaam Wagner en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van wagner. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam wagner.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met wagner, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Wagener
 2. Waggner
 3. Wagnere
 4. Wagnor
 5. Wagoner
 6. Wasner
 7. Wegner
 8. Wigner
 9. Wajner
 10. Wazner
 11. Wachner
 12. Wagenaer
 13. Wagganer
 14. Waggener
 15. Waggoner
 16. Waguener
 17. Waisner
 18. Wasmer
 19. Wassner
 20. Weasner
 21. Wegener
 22. Weigner
 23. Wesner
 24. Wiegner
 25. Wisner
 26. Wizner
 27. Wágner
 28. Wajnert
 29. Wagenaar
 30. Wassmer
 31. Weesner
 32. Weguener
 33. Weisner
 34. Wesener
 35. Wessner
 36. Whisner
 37. Wichner
 38. Wiesner
 39. Wisener
 40. Wishner
 41. Wismer
 42. Wissner
 43. Wochner
 44. Wojnar
 45. Wuchner
 46. Wuignier
 47. Wagennaar
 48. Wassenaer
 49. Wassenar
 50. Weissner