Oorsprong van de achternaam Wahlberg

Opgenomen in meer dan veertig spellingen, waaronder Wall en Walle (Engels), Wall, Wallmann (Duits), Wahl en de ornamentals Wallenberg en Wahlberg (Zweeds), wordt het in veel delen van Noord-Europa geregistreerd. Het kan ook een Ierse oorsprong hebben. Alle nationaliteiten hebben een iets andere betekenis. Als het Engels of Duits is, betekent het een verdedigingsmuur zoals hieronder beschreven, als het Zweeds een met gras begroeide oever of stormvloedkering is, en als siernaam 'Pasture-hill', of voor iets heel anders de Ierse vertaling, die is afgeleid van het oude Gaelic 'de Bahl' en betekent een vreemdeling! In Zweden werden in de 18e eeuw decoratieve achternamen geïntroduceerd om te proberen afwisseling te krijgen van de patroniemen zoals Anderssen of Tomsen, die de overweldigende aantallen in de lijst vormden, wat identificatie erg moeilijk maakte.

In Engeland en Duitsland behoorden woonachternamen tot de vroegste die werden gemaakt. Natuurlijke en door de mens gemaakte kenmerken in het landschap zorgden voor gemakkelijk herkenbare onderscheidende namen in de kleine gemeenschappen van de Middeleeuwen. In Engeland, waar de vroegste opnames te vinden zijn, zijn de verschillende vroege geregistreerde vormen van de naam interessant: met Alexander super le Wal die verscheen in de Hundred Rolls of Huntingdonshire in 1279, en een Walter ope the Walle in de Colchester Court Rolls van 1312 De eerste geregistreerde spelling van de familienaam waar dan ook is die van Robert de la Walle, die dateert uit 1195, in de "Pipe Rolls of Essex". Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Zweden Zweden
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Finland Finland
 4. Noorwegen Noorwegen
 5. Israël Israël
 6. Denemarken Denemarken
 7. Engeland Engeland
 8. Singapore Singapore
 9. Canada Canada
 10. Argentinië Argentinië
 11. Schotland Schotland
 12. Duitsland Duitsland

De achternaam Wahlberg. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam wahlberg wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van wahlberg te bieden.

De achternaam Wahlberg in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam wahlberg biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Wahlberg

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam wahlberg, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van wahlberg zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam wahlberg hebben kunnen verzamelen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over wahlberg en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Wahlberg

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam wahlberg door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam wahlberg draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam wahlberg uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Wahlberg en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van wahlberg zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van wahlberg te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met wahlberg, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Wahlborg
 2. Walberg
 3. Wallberg
 4. Wohlberg
 5. Wahlborn
 6. Walber
 7. Walbert
 8. Walburg
 9. Wilberg
 10. Willberg
 11. Wolberg
 12. Woolberg
 13. Wihlborg
 14. Walhberg
 15. Walborn
 16. Walburn
 17. Walper
 18. Walpert
 19. Wilber
 20. Wilbern
 21. Wilbers
 22. Wilbert
 23. Wilbery
 24. Woelber
 25. Wohleber
 26. Wohlfert
 27. Wolber
 28. Wolbers
 29. Wolbert
 30. Wolfberg
 31. Woolbert
 32. Wulfberg
 33. Welber
 34. Walburga
 35. Walberto
 36. Wilburg
 37. Waalboer
 38. Wahlbrink
 39. Walbrun
 40. Walburger
 41. Walford
 42. Welborn
 43. Welburn
 44. Wellborn
 45. Welper
 46. Wilbar
 47. Wilberger
 48. Wilborn
 49. Wilbur
 50. Wilburn