Oorsprong van de achternaam Zanni

Men zou redelijkerwijs kunnen stellen dat dit de meest bekende voor- en achternaam van de christelijke wereld is. Het werd opgetekend vanaf de 12e eeuw na Christus. verder in elk Europees land, en in een breed scala aan spellingen, waarvan er naar verluidt in totaal meer dan veertienhonderd zijn. Deze variëren van de basisvormen zoals Jon of John (Engeland en Wales), Evan (Wales), Ian (Schotland), Shane (Ierland), Ivan (Rusland) en Jean (Frankrijk), tot de Italiaanse Giovanni, Zanni en Zoane , de Poolse Janus, de Tsjechische Jan, Janak en Jansky, tot de verkleinwoorden Jenkin, Jeannet, Nannini, Zanicchi en Gianuzzi, de patroniemen Johnson, Joynson, Jenson, Jocie, Ivanshintsev en Ivashechkin.

Hoe ook gespeld, ze zijn allemaal afgeleid van het bijbelse Hebreeuws "Yochanan", wat zich vertaalt als "Hij die Jehovah heeft begunstigd (met een zoon)". De naam werd vooral populair na de 12e eeuw toen terugkerende kruisvaarders uit het Heilige Land hun kinderen vaak bij bijbelse namen noemden ter herdenking van de pelgrimstocht van de vader, deze ontwikkelden zich vervolgens tot achternamen. De vroegste vermeldingen van achternamen zijn te vinden in Groot-Brittannië, waaronder Thomas John in de "Hundred Rolls" van het graafschap Buckinghamshire voor het jaar 1279, en Arnold Johan in het "Letter Book"-register van 1280 voor de stad Londen. In Duitsland komt Walterus filius Johannis voor in de oorkonden van de stad Vaihingen uit 1323, terwijl de oorkonden uit 1344 van de stad Friedberg Baumeister Johannssen vermelden. Aangenomen wordt dat de eerste geregistreerde spelling van de achternaam in welke spelling dan ook die van Pertus Johannis is, die dateerde uit 1230 n. 111 van Engeland, 1216 tot 1272.

Het is afgeleid van de naam Zanni, een variant van Gianni (Giovanni wat betekent "God had genade" of zelfs "geschenk van de Heer").

De achternaam Zanni is aanwezig op bijna het hele schiereiland met een grotere aanwezigheid in Emilia-Romagna en Lombardije.

 1. Italië Italië
 2. Argentinië Argentinië
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Brazilië Brazilië
 5. Frankrijk Frankrijk
 6. Griekenland Griekenland
 7. Marokko Marokko
 8. Zwitserland Zwitserland
 9. Chili Chili
 10. Indonesië Indonesië
 11. Tunesië Tunesië
 12. Canada Canada

De achternaam Zanni. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van zanni is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam zanni te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van zanni, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam zanni te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van zanni te bieden.

De achternaam Zanni in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam zanni. De mobiliteit van mensen die de achternaam zanni dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Zanni

De historische kroniek over zanni is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam zanni zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam zanni hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam zanni, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam zanni of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van zanni te sturen.

Beroemde personen met de naam Zanni

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande zannis zijn geweest. Een achternaam als zanni kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam zanni draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam zanni uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Zanni en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van zanni. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam zanni, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van zanni te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met zanni, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Zaini
 2. Zani
 3. Zann
 4. Zanna
 5. Zanne
 6. Zinni
 7. Zoanni
 8. Zonni
 9. Zaani
 10. Zianni
 11. Zenni
 12. Zahn
 13. Zahne
 14. Zaimi
 15. Zain
 16. Zaina
 17. Zaino
 18. Zan
 19. Zana
 20. Zanau
 21. Zane
 22. Zannou
 23. Zanou
 24. Zanuy
 25. Zaun
 26. Zaune
 27. Zayani
 28. Zeni
 29. Zenn
 30. Zenne
 31. Ziani
 32. Zini
 33. Zinn
 34. Zinna
 35. Zinne
 36. Zinno
 37. Zoni
 38. Zuni
 39. Zunno
 40. Zhanna
 41. Zinnia
 42. Zayne
 43. Zehni
 44. Zaami
 45. Zhenni
 46. Zihni
 47. Zami
 48. Zweni
 49. Zeini
 50. Zayn