Oorsprong van de achternaam Briand

Deze ongebruikelijke achternaam heeft twee mogelijke oorsprong, beide in wezen continentaal. De eerste is dat de naam een ​​dialectisch ontwikkelde vorm is van het oude Bretons-Ierse "Brien" (Brian), een persoonlijke naam van echt oude afkomst en vermoedelijk afgeleid van ofwel "bre" wat "heuvel" of "helder" betekent, sterk . De tweede mogelijkheid is dat de naam locatiegebonden is en een persoon beschrijft uit de stad "Brianes" in Noord-Spanje. In het Verenigd Koninkrijk lijkt de naam als Briance en Bryance te worden geassocieerd met St.

Pancras Old Church, Paddington, Londen, jarenlang een centrum voor hugenotenceremonies, en dit is waarschijnlijk de sleutel tot de huidige spelling. De ontwikkeling en "links" zijn mogelijk van de eerste houder (hieronder) naar James Brions, die op 23 april 1724 in Tottenham trouwde met Margaret Foxall, naar Samuel Briants, gedoopt in St. Paul's, Deptford op 4 januari 1829. Vreemd genoeg, in 1854 er is een hoge incidentie van "Briances" in St. Pancras; William Briance trouwde op 30 april met Mary Sear, terwijl op 3 december een Henry Briance wordt geregistreerd, en op 15 september 1857 werd Frank Bryance, de zoon van George Bryance, in dezelfde kerk gedoopt. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van John Briene te zijn, gedateerd op 30 oktober 1603, een getuige in Threadneedle Street French Huguenot Church, Londen, tijdens het bewind van koning James 1 van Engeland en V1 van Schotland, 1603 - 1625. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Frankrijk Frankrijk
 2. Canada Canada
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Zwitserland Zwitserland
 5. Saint Pierre en Miquelon Saint Pierre en Miquelon
 6. Marshalleilanden Marshalleilanden
 7. Engeland Engeland
 8. Argentinië Argentinië
 9. Nieuw-Caledonië Nieuw-Caledonië
 10. Denemarken Denemarken
 11. Australië Australië
 12. Frans Polynesië Frans Polynesië

De achternaam Briand. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van briand is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam briand is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van briand te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam briand wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Briand in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam briand. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals briand bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam briand biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Briand

De historische kroniek over briand is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam briand kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van briand waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam briand, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van briand zich ontwikkelde.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam briand, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam briand, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over briand en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Briand

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande briands zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle briands die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam briand door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam briand uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Briand en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van briand. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam briand. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van briand zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met briand, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Brand
 2. Briant
 3. Brind
 4. Bryand
 5. Brianda
 6. Barrand
 7. Branda
 8. Brande
 9. Brandi
 10. Brandl
 11. Brando
 12. Brands
 13. Brandt
 14. Brandy
 15. Brant
 16. Braund
 17. Brawand
 18. Breant
 19. Brend
 20. Briante
 21. Brinda
 22. Brint
 23. Brond
 24. Browand
 25. Bruant
 26. Bryant
 27. Brantd
 28. Broandt
 29. Birand
 30. Brianti
 31. Brient
 32. Brianto
 33. Brnad
 34. Baranda
 35. Barande
 36. Barnaud
 37. Barnd
 38. Barranda
 39. Barrant
 40. Barrond
 41. Berend
 42. Berinde
 43. Bernad
 44. Bernd
 45. Berrando
 46. Berwind
 47. Bornaud
 48. Brandal
 49. Brandan
 50. Brandao