Oorsprong van de achternaam Fidler

Deze interessante achternaam is van Angelsaksische oorsprong en is een beroepsnaam voor een professionele vioolspeler, of een bijnaam voor een ervaren amateur. De afleiding is van het Oud-Engelse pre-7e-eeuwse "fithelere", fiddler. Het creëren van achternamen uit bijnamen was een gangbare praktijk in de middeleeuwen, en veel moderne achternamen zijn afgeleid van middeleeuwse bijnamen die verwijzen naar persoonlijke kenmerken, zoals in dit geval de "violist". Het kan ook een bijnaam zijn van de Anglo-Normandische Franse uitdrukking "vis de leu", samengesteld uit de elementen "vis", face, "de", of, en "leu", wolf; vandaar "wolfsgezicht".

Hunfridus Uis de Leuu staat vermeld in het Domesday Book of Berkshire (1086). De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in het midden van de 12e eeuw (zie hieronder) en is ook te vinden als Fiddler en Vidler. John le Fithelard wordt vermeld in de Subsidy Rolls of Worcestershire (1275), en John Fydeler wordt vermeld in de Poll Tax Returns of Yorkshire (1379). Opnames van de achternaam uit London Church Registers omvatten; Robert Fidler die op 21 april 1567 trouwde met Joan Shereman in St. Dunstan's in het oosten, en William, zoon van William en Sara Fidler, die op 4 oktober 1663 werd gedoopt in St. Dunstan's, Stepney. Het wapen dat het meest met de familie wordt geassocieerd, is een gouden schild met drie zwarte golvende staven, het wapen is gemaakt van een gouden hertogelijke kroon, een eigenlijke halfgriffioen. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van William Visdelou te zijn, die dateerde uit 1160, in de "Pipe Rolls of Suffolk", tijdens het bewind van koning Henry 11, bekend als "The Builder of Churches", 1154- 1189. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Rusland Rusland
 4. Canada Canada
 5. Polen Polen
 6. Oostenrijk Oostenrijk
 7. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek
 8. Australië Australië
 9. Slovenië Slovenië
 10. Duitsland Duitsland
 11. Brazilië Brazilië
 12. Wales Wales

De achternaam Fidler. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van fidler is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam fidler is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van fidler te ontrafelen.

De achternaam Fidler in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam fidler. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals fidler bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Fidler

De historische kroniek over fidler is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam fidler kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van fidler waren.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam fidler, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam fidler, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Fidler

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande fidlers zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle fidlers die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam fidler uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Fidler en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van fidler. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam fidler.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met fidler, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Fadler
 2. Fedler
 3. Feidler
 4. Fiddler
 5. Fideler
 6. Fiedler
 7. Fitler
 8. Fittler
 9. Feddeler