Oorsprong van de achternaam Gilberthorpe

Deze interessante en ongebruikelijke naam is van Engelse locatie-oorsprong van een van de naar schatting zeven- tot tienduizend dorpen en gehuchten die nu van kaarten in Groot-Brittannië zijn verdwenen. De belangrijkste oorzaak van deze "verdwijningen" was de gedwongen "ontruiming" en verspreiding van de voormalige bewoners om plaats te maken voor schapenweiden op het hoogtepunt van de wolhandel in de 14e eeuw. Natuurlijke oorzaken zoals de Zwarte Dood van 1348 droegen ook bij aan het fenomeen van het verloren dorp. De oorspronkelijke plaats die vermoedelijk in Yorkshire ligt, is samengesteld uit de Normandische persoonlijke naam "Gislebert", die is samengesteld uit de Germaanse elementen "gisil", gijzelaar, nobele jeugd, plus "ligplaats", helder en het tweede element "-thorp" , boerderij, dorp, vandaar "Gilbert's dorp, nederzetting".

In Rotherham, in Yorkshire op 20 juni 1568, trouwde John Gilberthorpe met Ann Jervis, terwijl Margaret Gilberthorp op 13 oktober 1560 trouwde met Thome Brownell in Ecclesfield, Yorkshire. Jane Gilborthorp trouwde op 13 februari 1673 met Jan. Griffier in St. Marylebone, Marylebone Road, Londen. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van George Gilberthorp te zijn, gedateerd 1547, 7 juli doopgetuige in Rotherham, Yorkshire, tijdens het bewind van koning Henry V111, "Good King Hal", 1509 - 1547. noodzakelijk werd toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Australië Australië
 3. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten
 5. Wales Wales
 6. Schotland Schotland
 7. Thailand Thailand
 8. Maleisië Maleisië
 9. Zuid-Afrika Zuid-Afrika

De achternaam Gilberthorpe. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam gilberthorpe is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van gilberthorpe te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van gilberthorpe leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam gilberthorpe wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam gilberthorpe te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van gilberthorpe, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam gilberthorpe te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van gilberthorpe te bieden.

De achternaam Gilberthorpe in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals gilberthorpe bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat gilberthorpe de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar gilberthorpe het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam gilberthorpe biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam gilberthorpe dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Gilberthorpe

De historische reis van de achternaam gilberthorpe kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van gilberthorpe waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam gilberthorpe droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam gilberthorpe, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van gilberthorpe zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam gilberthorpe zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam gilberthorpe hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam gilberthorpe, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van gilberthorpe kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over gilberthorpe en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam gilberthorpe of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van gilberthorpe te sturen.

Beroemde personen met de naam Gilberthorpe

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle gilberthorpes die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam gilberthorpe, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam gilberthorpe door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als gilberthorpe kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam gilberthorpe draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Gilberthorpe en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam gilberthorpe. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam gilberthorpe, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van gilberthorpe zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam gilberthorpe, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van gilberthorpe te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met gilberthorpe, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Gilberte
 2. Gilbertie
 3. Gilberto
 4. Gilbertson
 5. Galberth
 6. Gilaberte
 7. Gilbert
 8. Gilbertes
 9. Gilberti
 10. Gilberts
 11. Gilbertsen
 12. Gilborne
 13. Giliberto
 14. Guilberto
 15. Gilbertti
 16. Gilberta
 17. Galbert
 18. Gelaberto
 19. Gelbert
 20. Gilabert
 21. Gilaberti
 22. Gilberd
 23. Gilberg
 24. Gilborn
 25. Gilbreath
 26. Gilbreth
 27. Gilbride
 28. Gilfert
 29. Gilibert
 30. Giliberti
 31. Gil bernabe
 32. Golbert
 33. Golborne
 34. Gualberto
 35. Guilbert
 36. Galbero
 37. Gil-bernabe
 38. Gielbert
 39. Gilbart
 40. Gilbeart
 41. Gilburt
 42. Gailbreath
 43. Galabert
 44. Galbarriartu
 45. Galbarro
 46. Galbart
 47. Galbreath
 48. Galbreth
 49. Galfarsoro
 50. Galibert