Oorsprong van de achternaam Li

Chinese achternaam betekent "minister" of mogelijk afgeleid van de naam van de oude staat Li.

 1. China China
 2. Taiwan Taiwan
 3. Hong Kong Hong Kong
 4. Noord-Korea Noord-Korea
 5. Oezbekistan Oezbekistan
 6. Cambodja Cambodja
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten
 8. India India
 9. Rusland Rusland
 10. Canada Canada
 11. Kazachstan Kazachstan
 12. Singapore Singapore

De achternaam Li. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van li is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam li wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van li te bieden.

De achternaam Li in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam li. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam li biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Li

De historische kroniek over li is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam li, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van li zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam li hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam li, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over li en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Li

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande lis zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam li door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam li draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam li uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Li en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van li. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van li zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van li te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met li, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. L
 2. La
 3. Lai
 4. Le
 5. Lei
 6. Lia
 7. Lie
 8. Lih
 9. Lii
 10. Lio
 11. Liu
 12. Liy
 13. Ll
 14. Lli
 15. Lo
 16. Loi
 17. Lu
 18. Lui
 19. Ly
 20. Lh
 21. Laa
 22. Lae
 23. Lah
 24. Lao
 25. Lau
 26. Law
 27. Lay
 28. Lea
 29. Lee
 30. Leh
 31. Lehi
 32. Leih
 33. Leo
 34. Leu
 35. Lew
 36. Lewi
 37. Ley
 38. Liao
 39. Liau
 40. Liaw
 41. Liee
 42. Lieu
 43. Liew
 44. Lioi
 45. Liou
 46. Lioy
 47. Loa
 48. Loe
 49. Loh
 50. Loia